Nakon dugog perioda pandemije i socijalne distance, konačno su se vratili koncerti i festivali. Uz sve brojnije live nastupe, sada stižu i svi oni albumi koji su stvarani posljednjih godina. Već u svibnju dolazi nekoliko novih naslova omiljenih glazbenika, a evo i koji su!

Harry Styles: Harry’s House

Mladi glazbenik za kojega slobodno možemo reći da je trenutno jedna od najvećih svjetskih zvijezda, najavio je novi album koji izlazi 20. svibnja. Harry’s House donosi 13 pjesama i prema riječima pjevača, glazbu koju je po prvi puta stvarao iz mjesta osobne slobode. Već smo imali priliku okusiti što nas čeka kada je 1. travnja objavio spot za As It Was. Pjesma je pomela sve glazbene ljestvice i postala najčešća melodija koju smo mogli čuti čim bismo otvorili Instagram. S obzirom da ovaj prvi hit govori o metamorfozi, nadogradnji sebe i prihvaćanju promjena, zaključit ćemo da nas na novom albumu čeka Harry 2.0. Nešto prije spektakularnog nastupa u šljokastom kombinezonu na Coachelli, glazbenik je izbacio zanimljivu vizualnu najavu albuma koja savršeno donosi mali uvid u novu fazu.

The Black Keys: Drop Out Boogie

Gotovo točno godinu dana nakon posljednjeg albuma Delta Kream, a skoro 20 godina (!) nakon prvog albuma The Big Come Up, 13. svibnja stiže najnoviji glazbeni uradak Dana Auerbacha i Patricka Carneya. Nevjerojatno nam je da je ovo već 11. album slavnog rock dvojca iz Ohija, ali kad se sjetimo svih njihovih hitova koji su nas pratili posljednjih godina i desetljeća, nije neobično da slave tu veliku okruglu godišnjicu. Ipak, nekoliko tih godina otpalo je na pauzu koju su uzeli nakon albuma Turn Blue. Glazbenu kemiju počeli su obnavljati 2019. godine, a ona je u potpunosti zasjala, kako sami kažu, tek na ovom nadolazećem albumu kojega pripremaju godinu dana. Novi naslov oslanja se na spontanost prethodnog albuma, a donosi sve od bluesa i rock balada pa do bržih ritmova i pjesama nastalih prema improviziranim svirkama s prijateljima glazbenicima poput Billyja F. Gibbonsa iz ZZ Top-a. Kao najavu za novi album objavili su poprilično zabavan spot za pjesmu Wild Child. Evo kako zvuči i izgleda!

Florence and The Machine: Dance Fever

Uskoro stiže peti album inspirativne glazbenice i modne ikone Florence Welch koji je snimljen tijekom pandemije. Četiri godine nakon posljednjeg albuma High As Hope, novi naslov donosi sve ono što je mnogima falilo za vrijeme lockdowna – ples, festivale, zajedništvo. Prilikom stvaranja albuma britanska pjevačica bila je inspirirana gotičkom fikcijom i hororima, ali i širokom paletom glazbenih stilova pa ćemo na novom albumu moći prepoznati elemente dancea, folka i rocka 70-ih godina prošlog stoljeća. Već su izašli spotovi za singlove King, Heaven is Here i My Love koje je režirala Autumn de Wilde, što znači da daju konzinstentan uvid u mood koji možemo očekivati na albumu. Florence istovremeno opisuje novi naslov kao Nicka Cavea u klubu i bajku u 14 pjesama pa moramo priznati da jedva čekamo čuti kako to zvuči. Dance Fever stiže 13. svibnja, a dotad slušamo i gledamo posljednji singl My Love!

 

Foto: Noam Galai/ Getty Images/ YouTube