U našem prvom izdanja rubrike Wine Crush, odabrali smo jedan svjež i zanimljiv rosé iz OH Wine vinarije. Sada smo se zaputili u istarske Krunčiće, vinariju Matošević, koju smo već nekoliko puta posjetili i svaki put se njome oduševili

Ako još niste posjetili podrume i vinariju Matošević iza koje stoji Ivica Matošević, čovjek kojeg mnogi vinski poznavatelji znaju kao osobu koja je zaslužna za popularnosti istarske malvazije u svijetu i jednog od pokretača kultnog vinskog festivala Vinistra, neka vam to bude sljedeća destinacija. Ne samo zbog bogate ponude vina koju Matošević desetljećima kultivira i njeguje i od kojih je gotovo svaka etiketa okićena nekom nagradom ili priznanjem, već atmosfere koja će vas tamo dočekati.

Matošević_vinarija

Baš kao da ste navratili u goste kod starog, dragog prijatelja, u dvorištu njegove kuće dočekat će vas samo naizgled nasumično raspoređeni stolovi, no zapravo svaki od njih postavljen na način da svakom gostu da potrebnu intimu kao i savršenu poziciju da uživa u idiličnosti vrta. Teško nam je bilo odlučiti koje vino preporučiti ali odabir je pao na Grimalda bijelo koje još nije upoznale nepce koje nije oduševilo.

GRIMALDA BIJELA_Matošević

Sorta grožđa

Blend tri bijele sorte – chardonnay, malvazija i sauvignon bijeli, 50/25/25.

Vinograd

Vinogorje centralna Istra, lokalitet Brdo, Grimalda.

Note

Ovo vino je vrlo precizno s aromama breskve, ananasa, akacije i biskvita ugodno balansirano s aromama drva, dima i vanilije. U okusu dominira žuto voće, med, citrusne note limete i lagana aroma tostiranosti i dima. Bogata i kremasta struktura. Izražena mineralnost s dugotrajnim after-tasteom.

Najbolje poslužiti

12°C – 14°C 

Sljubiti sa…

…odlično paše uz bijelu ribu, škampe, pečenu piletinu, teletinu, gljive

Grazia menu!

Juha od kozica, dimljena orada iz pećnice s krumpirom i sušenim cherry rajčicama i za desert kolač s tamnom čokoladom. 

Neobično običan par:

Pralina od tamne čokolade punjena kremom od slanih badema!

jocelyn-morales-bademi

Cijena: 130 kuna

Više ovdje.