Kuća Forest Tale, to jest Šumska priča, netom je završena a već nam je upala u oko. Smještena u mjestu Crni Lug, neposrednoj blizini NP Risnjak okružena prekasnom prirodom i s vlastitim potokom u dvorištu, nije samo prava šumska priča, već šumska  – bajka

Postoji li netko tko nije došavši na izlet u Gorski kotar pomislio kako bi bilo dobro imati neku malu drvenu kućicu koja bi bila naš vikend-bijeg u netaknutu prirodu na punjenje baterija? Dok je do 18. stoljeća ovaj dio bio kolokvijalno poznat kao Vražji vrt zbog pustoši i brdovitosti, danas će ga mnogi od nas nazvati rajskim i bajkovitim. Isto se dogodilo i vlasnicima, koji su već prvim izletom s djecom u Gorski kotar dobili želju imati neko zemljište ili kuću na tom prostoru, koja bi bila njihova oaza za bijeg od svakodnevice. Sada, tu svoju oaza žele podijeliti sa svima. 

Šumska priča eksterijer dan

Šumska priča po kroju jedne obitelji

U ovom komfornom smještaju može komotno boraviti šest odraslih osoba i dvoje djece. Kuća sadrži tri spavaće sobe, u jednoj od njih je smješten simpatičan krevet na kat namijenjen djeci, dok su u drugima bračni kreveti. Tu su i tri kupaonice, od kojih jedna sadrži kadu iz koje se pruža divan pogled na šumu.

Šumska priča sobeŠumska priča sobeŠumska priča kupaoneŠumska priča plava soba

U prizemlju kuće nalazi se kompletno opremljena kuhinja s vinskim hladnjakom, veliki blagovaonski stol s osam stolica, te dnevni boravak s kaminom. Iz dnevnog boravka izlazi se na prostranu terasu na kojoj se nalazi jacuzzi. 

Šumska priča terasa Šumska priča eksterijer dan

U prizemnom – suteren dijelu nalaze se dvije prostorije. U jednoj je relax zona sa saunom, a u drugoj playzona s dječjom igraonicom i sadržajima za zabavu poput  stolnog nogometa i pikada.

Šumska priča Relax Šumska priča relax Šumska priča relaxŠumska priča playroom

Dvorište je razvedeno na tri kaskade: prvi dio je travnjak, potok i mostić, drugi dio je terasa uz kuću te zasebni vanjski dio s roštiljom i stolom, a za zadnju kaskadu ekskluzivno su nam priznali – imaju dogodine u planu izgraditi bazen!

Šumska priča roštilj i vanjski stol

Što se tiče uređenja, vlasnici su težili što boljoj iskoristivosti ali i time da kuća za odmor Šumska priča ima sve za ugodan i opuštajući boravak, kao i da njihovi  gosti prije svega osjete dašak luksuza u goranskom ambijentu. Tako je kompletan interijer rađen po mjeri te su birani posebni materijali i dezeni.

Šumska priča dnevni boravak Šumska priča dnevni boravak Šumska priča blagavaona Šumska priča kuhinja

“Nadamo se da će gosti prepoznati naš trud koji smo uložili da bi oni imali nezaboravan odmor. Nažalost još idan danas ćete čuti ‘dobro je za gosta’, ali naš je pristup – nikada nije dovoljno dobro za gosta! Za gosta mora biti najbolje i on kad uđe u kuću mora osjetiti da je sve prilagođeno njemu, za jedinstveni ugođaj te ugodan i opuštajući boravak.” kaže nam vlasnica Tatjana Isaković. Nama se čini da su to uvjerenje itekako sproveli u djelo u ovoj kući za odmor Šumska priča, a ako se želite uvjerite sami, možete više saznati ovdje

Šumska priča eksterijer noć