Ako ste znatiželjno „bacili“ pogled na #gorskikotar ovih dana nakon što je pao snijeg, vjerojatno ste vidjeli sve te divne snježne prizore iz gorske nam Hrvatske.

I da, čini se kako svi putevi doista vode u Gorski kotar jer su jutarnje snježne šetnje, čisti zrak i pogled na bijele vrhove na listi najljepših zimskih doživljaja. Mnoštvo je kuća idealnih za najam, od kojih su već neke i rezervirane čak idućih nekoliko mjeseci, no vrijedi istražiti ponudu svejedno. Turistička zajednica Gorskog kotara pružit će vam kvalitetne informacije o smještaju kao što su kuće za odmor, zatim gastro ponudi i događanjima u pojedinim mjestima, a čini se kako se spremaju tradicionalna uzbudljiva događanja za ovo doba godine.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Croatia (@visit.croatia)

Tako recimo u Ravnoj Gori svake nedjelje do Božića sudjelujete u paljenju adventskih svijeća uz domaće kolače, kuhano vino i čaj te imate priliku uživati u glazbenom programu kada nastupaju kulturno-umjetnička društva, najvjerniji čuvari tradicije našeg zavičaja. U Fužinama se također organiziraju brojna adventska događanja, susreti s Djedom Božićnjakom i zimske šetnje, a tu su i ostala mjesta kao što su Delnice, Čabar koja pripremaju različite adventske vikend programe. Delnice su dobile zimsko klizalište.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TZ Gorskog kotara (@tz.gorskikotar)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TZ Gorskog kotara (@tz.gorskikotar)

Informacije pratite na društvenim stranicama TZ Gorskog kotara i isplanirajte vikend izlet u taj dio Hrvatske.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TZ Gorskog kotara (@tz.gorskikotar)

flash!

Posebna preporuka je izletište Šumska bajka koje se nalazi u predivnom šumskom predjelu, udaljenom svega 4 km od centra Fužina. Izletište ima edukativni karakter, a svoj je program prilagodilo i zimskom dobu te je otvoreno vikendima od 10 do 17 sati. Paljenje Adventskih baklji, kreativne radionice za djecu u toplom zimskom vrtu uz kamin i poklone iznenađenja, ljekovito piće dobrodošlice za odrasle, lokalne životinje samo su dio doživljaja koji vam se ovdje nude.