Zagrebački RESTART otvara bogatu online doku-riznicu Restart labela, s 20 potpuno besplatnih naslova.

Dok čekamo da nastupi budućnost i vrijeme zaraze postane prošlost zagrebački RESTART solidarno se pridružuje nastojanjima za održavanjem javnog zdravlja i otvara bogatu online doku-riznicu Restart labela, s 20 potpuno besplatnih naslova.

Među naslovima dostupnima za gledanje na volimdokumentarce.net je i film koji je definitivno obilježio godinu, “Medena zemlja”, dokumentarac o pčelarici Hatidži iz makedonskih planina koji je osvojio svijet i bio nominiran u čak dvije kategorije ovogodišnjih nagrada Oscar, što je svakako jedan od najvećih uspjeha nekog filma s ovih prostora ikada.

Među kreativnim i angažiranim dokumentarcima iz Restartove online videoteke filmovi koji na različite načine svjedoče o važnim temama našeg doba, bilo da bilježe ili dekonstruiraju svakodnevicu, ili razmatraju i upozoravaju na određene fenomene.

Među potpuno besplatnim naslovima je “Selfie”, talijanskog redatelja Agostina Ferrentea koji nakon ubojstva 16-godišnjaka od strane karabinjera u napuljskoj četvrti Traiano dvojici najboljih prijatelja Pietru i Alessandru daje mobilni telefon i mikrofon s uputom da snimaju vlastiti život kao „selfie“ film, što oni i neumorno čine. U filmu “Slava kurvi”, redatelj Michael Glawogger donosi priču o prostitutkama i seksualnim radnicama u Tajlandu, Bangladešu i Meksiku i to bez senzacionalizma, lažne patetike i osuđivanja.

U biografskom doxu “Grace Jones: Bloodlight” and Bami redateljica Sophie Fiennes donosi novi pogled na „kraljicu diska“ kakvu još nismo vidjeli, dok “Čovjek delfin” Lefterisa Charitosa otkriva priču i nasljeđe Jacquesa Mayola, legendarnog ronioca na dah čiji je život bio inspiracija Lucu Bessonu za film “Veliko plavetnilo”. Potpuno su besplatna i dva domaća filma, “Blokada” Igora Bezinovića te dokumentarni hit “Gangster” te voli Nebojše Slijepčevića.

Popis besplatnih filmova pronađite na restarted.hr