Na opće oduševljenje obožavatelja, Beyoncé je objavila da ovog ljeta izdaje svoj novi album. Pod imenom Renaissance: Act 1, bit će to njen sedmi samostalni album koji će svjetlo dana ugledati 29. srpnja. 

Najava koja je raspametila vojsku njenih obožavatelja, stigla je neposredno nakon što se Beyoncé pojavila na spektakularnoj naslovnici britanskog Voguea za srpanj 2022. U novom broju magazina, glavni urednik Edward Enninful dobio je ekskluzivan sneak peek u novi album, kojeg slavna pjevačica naziva svojim najambicioznijim glazbenim projektom dosad. Opisuje ga kao glazbu koja podiže, koja fokus naših misli stavlja na kulture i subkulture, na našu prošlost i našu sadašnjost; glazbu koja će ujediniti mnoge na plesnom podiju i dotaknuti im duše.

Beyoncé je ove sjajne novosti objavila na društvenim mrežama i svojoj web stranici, a njen novi album dolazi 6 godina nakon Lemonade. U periodu između dva albuma, omiljena je glazbenica rodila blizance, postala prva crnkinja koja je bila headliner Coachelle, izbacila vizualni album Black is King za film Lion King: The Gift, osvojila prvu nominaciju za Oscar za svoju pjesmu u filmu King Richard i k tome lansirala više različitih kolekcija za svoj modni brend Ivy Park.

Renaissance: Act 1 će uključivati 16 pjesama koje će varirati od dance do country tematike, a za njega je zasad moguće napraviti pre-save opciju na Tidalu. Datum lansiranja je 29. srpnja!

Foto: Getty Images, Instagram