Talijanski dizajner Giambattista Valli, poznat po svojim haute couture kolekcijama, plasirao se i na tržište svadbene odjeće, prateći korake drugih dizajnera

Uskoro će vjenčanja dobiti novu dimenziju sanjive elegancije. Prekrasni brend Giambattista Valli predstavit će u rujnu svoju inauguralnu elegantnu kolekciju jednostavnog naziva “Love”.

Giambattista je u prošlosti stvarao vjenčanice po narudžbi koje su nosile Valli Girls kako bi proslavile svoje svadbene trenutke. Utjecajne žene poput kantautorice Caroline Vreeland do glumice Jessice Biel i Shelby Drummond, CEO u Bumbleu nosile su vjenčanice upravo s njegovim potpisom, no sada će to moći učiniti svatko.

Kolekcija od sedamnaest lookova kratkih silueta, dugih večernjih haljina, odijela po mjeri, pa čak i opcija u boji, spremna je za svaku želju mladenke. Giambattista je također stvorio accessories za kolekciju od kultnih bisernih cipelica, svilenih satenskih mašnica i detalja od tila. Sve će biti dostupno u SAD-u, ali i u luksuznim partnerskim trgovinama diljem svijeta.

Valli je najnoviji dizajner pista koji je zakoračio u svijet vjenčanja jer se sve više nevjesta odvaja od tradicionalnog koncepta za svoj veliki dan. Slijedi dizajnere poput Christophera Kanea, 16Arlingtona i Molly Goddard, koji su lani lansirali prve vjenčane kolekcije.