Miljenik hrvatske publike – engleski kantautor Frank Turner, najavio je objavu novog studijskog albuma! Naslova „No Man’s Land“, izdanje će biti objavljeno 16. kolovoza, a uz detalje albuma ovih je dana predstavio i najavni singl – pjesmu „Sister Rosseta“ možete čuti u radijskom eteru te putem Deezer i Google Play digitalnih glazbenih platformi.

Novi studijski album Frank Turner kreirao je u suradnji s nagrađivanom producenticom Catherine Marks te pratećim bendom kojeg čine isključivo glazbenice. Kako i sam kaže, kroz nove pjesme želio je ispričati fascinantne priče žena čiji su nevjerojatni životi prečesto bili zanemareni zbog činjenice da su – žene! „Ove priče već su trebale biti ispričane. I pretpostavljam – da su bile muškarci, njihove priče bi već bile poznate svima!“, kratko je komentirao Turner.

Album donosi ukupno 13 pjesama, a svaka pjesma predstavlja po jednu priču inspirativnih žena, različitih povijesnih i geografskih obilježja. Tako je „The Hymn of Kassiani“ priča o bizantskoj princezi Kassiani, 

The Lioness“ je posveta egipatskoj feministkinji i aktivistici Hudi Sha’arawi, dok je „Rescue Annie“ posvećena nepoznatoj mladoj ženi koja je 1880-ih pronađena utopljena u rijeci Seine u Parizu, a kasnije je maska njenog lica postala Resusci Anne, prva medicinska lutka za prvu pomoć. Uz to, album sadrži vjerojatno i najiskreniju pjesmu Turnerove dosadašnje karijere – „Rosemary Jane“ posveta je njegovoj majci, kojom odaje počast njezinoj snazi i odlučnosti kroz teško razdoblje njegovog djetinjstva.

Ovaj album spaja moje dvije velike strasti – povijest i pisanje pjesama. Do sada sam te aktivnosti odvajao, no s ovim albumom se dogodila prilika da ih spojim!“ otkriva Frank Turner i iskrenim komentarom zaključuje „Ne želim zvučati kao da solim pamet, no volio bih da većina piše pjesme posvećene svim ovim fenomenalnim ženama. Ali to trenutno nitko ne radi! Zbog toga na ovaj način želim podijeliti te izvanredne priče.“ 

Kao prvi singl s albuma predstavljena je pjesma „Sister Rosetta“, koja donosi priču o Rosetti Tharpe, jednoj od najvažnijih i najutjecajnijih glazbenica američke povijesti! Interesantno je kako su za pjesmu iskorišteni i dijelovi snimaka Rosettinih gitarskih dionica. Pjesmu je u akustičnoj verziji uživo predstavio na nedavno održanom Glastonbury Festivalu, tijekom nastupa iznenađenja na BBC Music Introducing pozornici.

Uz najavu novog albuma, radišni Frank Turner predstavio je i istoimeni podcast serijal, kroz koji će uz posebne goste – povjesničare i stručnjake, predstaviti priče svih žena koje su inspirirale albuma, a pri završetku svake epizode bit će predstavljena akustična verzija jedne pjesme s albuma. Podcast serijal „No Man’s Land“ ima 13 epizoda, prva je emitirana 3. srpnja, a hrvatski fanovi podcast mogu slušati putem svojih regularnih podcast app-ova.

Album „No Man’s Land“ bit će objavljen 16. kolovoza, a trenutno su dotupne prednarudžbe putem Google Playa i službenog artist webshopa.