Ne želimo generalizirati ali uvrježeno je mišljenje da su Francuskinje poznate po klasici.  Iako je i nama nekad pomalo dosta floskule “francuskog chica”, kao da mu se, dovraga, stalno iznova vraćamo za inspiraciju! Dobar par traperica plus pleteni džemper plus bezvremenski modni dodaci čine jednu od mnogih odjevnih kombinacija na koje pomislimo kad zamišljamo što bi netko obukao na pariškim ulicama.

Jedna stvar koja je zajednička gore navedenim stavkama jest da ih nazivamo dijelovima capsule garderoba. A budući da su Francuskinje vrlo poznate po vještom oblikovanju osnovnih stvari u garderobi, to je ono s čime ih povezujemo. Međutim, ako bolje pogledate, primijetit ćete da one također zagovaraju i mnogo “nedosadnih” predmeta.

Tako nas je odmor od istraživanja omiljenih osnovnih komada Francuskinja  doveo do toga da primijetimo mnoge zajedničke teme lookova poput elegantnih pruga, komada iz muškog ormara, specifičnih krojvea i još mnogo toga. Ok, u Parizu se može pronaći mnogo mikrotrendova, no neki se pojavljuju češće od drugih. U nastavku pogledajte pet stvari koje naizgled posjeduju sve francuske djevojke za onaj francuski chic!

Prsluci od odijela

@TAMARAMORY

Ovaj komad posebno obožavamo kako nose. Možda Francuskinje briljiraju u umjetnosti stručnog pristupa slojevitosti looka, no evo jednog trenda koji možete nositi solo, ili u kombinaciji s majicom, košuljom ili blejzerom. Ne možete pogriješiti. 

Blejzeri jedinstvenog kroja

@EMMANUELLEK_

Sudeći po društvenim mrežama, rekli bismo da je ormar svake francuske djevojke prava  riznica sakoa. No iako vole klasičnu siluetu, uvijek nađu način da nose blejzer koji je drugačiji od svega što ste ikada vidjeli. Kupnja unikatnog sakoa savršen je način da dobijete upečatljiv komad koji je također bezvremenski.

Predimenzionirani šalovi

@PIA_MBD

Blanket šal trenutačno može podići bilo koju jednostavnu kombinaciju topa i traperica na sasvim drugu razinu. Ako nabacite nešto ovakvo preko sakoa ili kaputa, dobit ćete ultimativni slojeviti izgled. 

Muški oversized komadi

@CAMILLECHARRIERE

Obožavamo privlačnost opuštenog looka koji donosi posudba komada iz muške garderobe. Osim kožnih jakni, trenutačno su i muške kravate u trendu kako nisu bile od Y2K mode i Avril Lavigne. Ovo je vaš savršeni izgovor da uronite u njegov ormar.

Prugice u boji

@JULIESFI

Francuskinje su poznate po svojoj ljubavi prema prugama, pa vas ovo možda neće iznenaditi. Dok su crno-bijele prugaste majice ono što većina ljudi smatra francuskim modnim artiklom, mi se više kladimo na ovaj retro dizajn. Čini se da se šarene pruge ovih dana nalaze u ormaru svake Francuskinje.