Ljeto je pred nama, a s njim dolazi i sezona velikih filmskih premijera. Ovi filmovi obećavaju oduševiti ljubitelje sedme umjetnosti, koji popodnevne sparine i ljetne večeri vole provoditi gledajući nove filmske naslove.

“Thelma”

Thelma je američka komedija iz 2024. godine, koju je napisao i režirao Josh Margolin. Glavne uloge imaju June Squibb, Fred Hechinger, Richard Roundtree, Parker Posey, Clark Gregg i Malcolm McDowell. Film prati 93-godišnju Thelmu Post koja, nakon što ju je nepoznata osoba prevarila telefonskim pozivom, kreće u potragu kako bi vratila svoje.

Film je premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu 18. siječnja 2024. godine. Na Rotten Tomatoesu film ima 98 posto pozitivnih recenzija, dok je na Metacriticu ocijenjen sa 76 od 100.

“The Bikeriders” 

Ovaj film privukao je veliku pozornost krajem 2023. godine, a očekivalo se da će se naći u konkurenciji za Oscare. No izlazak je pomaknut na ljeto 2024., čime je osigurao svoje mjesto među najvećim hitovima ove godine. S glumačkom postavom koju predvode Austin Butler, Tom Hardy i Jodie Comer te radnjom temeljenom na istinitoj priči, “The Bikeriders” donosi intenzivnu dramu koja će, prema svemu sudeći, oduševiti publiku.

“A Quiet Place: Day One”

Treći film u popularnoj franšizi donosi nam priču koja se odvija prije događaja iz prva dva filma. Radnja se seli u New York, gdje pratimo prve trenutke dolaska strašnih stvorenja koja mijenjaju naš svijet zauvijek. S glumačkom ekipom koju predvode Lupita Nyong’o, Djimon Hounsou i Joseph Quinn, ovaj prequel obećava obilje akcije i strašnih trenutaka. Ako ste uživali u prethodnim filmovima, ovaj je film must-watch za vas!

“Twisters”

Prošlo je 28 godina otkako su Bill Paxton i Helen Hunt prkosili prirodnim silama u filmu Michaela Crichtona. Sada se vraćamo svijetu lovaca na oluje u režiji Leeja Isaaca Chunga, s glavnim glumcima Glenom Powellom i Daisy Edgar Jones. Dosadašnji traileri obećavaju vrhunsku akciju i visoku razinu adrenalina, što “Twisters” čini savršenim filmom za ljetne vrućine.

“Fancy Dance” 

Premijerno prikazan na Sundance Film Festivalu, “Fancy Dance” donosi dirljivu priču o Jax koja se brine za svoju nećakinju Roki nakon nestanka svoje sestre. Na putu prema tradicionalnom powwowu, suočavaju se s nizom izazova u nastojanju da pronađu Rokiinu majku. S glumačkom postavom koju čine Lily Gladstone, Isabel DeRoy-Olson i Shea Whigham, ovaj film donosi emotivnu priču koja će vas duboko dirnuti.

“Kinds of Kindness” 

Antologijski film apsurdističke crne komedije redatelja Yorgosa Lanthimosa, nastao u suradnji sa scenaristom Efthimisom Filippouom, donosi nam tri isprepletene priče. U glavnim ulogama su Emma Stone, Jesse Plemons, Willem Dafoe, Margaret Qualley i mnogi drugi. Svaka priča istražuje ljudske odnose i egzistencijalne dileme, stvarajući jedinstveno filmsko iskustvo koje će vas natjerati na razmišljanje i smijeh.