Već mnogo puta nagrađen švicarski dokumentarac “Down to Earth”, prije nekoliko dana proslavio je svjetsku premijeru te postao dostupan za gledanje svima koji to požele. A po čemu je ovaj dokumentarac toliko poseban?

“Down to Earth” je ogledalo čovječanstva, snažan i pravovremeni odraz našeg civiliziranog svijeta. Ovaj divno vizulno zapakiran dokumentarni film nas poziva da svijet vidimo očima “čuvara Zemlje” te nas vodi na unutarnje putovanje, vraća nas na zajedničkim put čiji smo kompas pomalo izgubili. “Down to Earth” znači i poziv na buđenje te ponovno stvaranje nade za naš svijet. “Down to Earth” nije bio planiran projekt. Kada su se autori filma, ljubavni filmski par Renata i Rolf, odlučili odvojiti od društva, sve što su željeli bilo je pronaći drugačiji način života te drugačiji pristup odgoju svoje djece. U to vrijeme nisu imali pojma da je to samo početak mnogo većeg putovanja i nisu niti slutili da će ih to odvesti u snimanje filma. Poziv da počnu bilježiti svoje susrete sa “čuvarima Zemlje” uslijedio je nakon tri godine kada su shvatili kako duboka mudrost staraca može utjecati na ljude širom svijeta.

Ovim dokumentarcem, Renata i Rolf žele nadahnuti ljude da budu promjena koju žele vidjeti u svijetu. Nakon rekordne posjećenosti u kinima u Nizozemskoj, film se počeo prikazivati u brojnim školama i zajednicama kao edukativan alat te film koji potiče na promjene. S vremenom se stvorio i svojevrstan kolektiv “Down to Earth”, a više o tome saznajte ovdje na linku.

 

Foto: DowntoEarthfilm.com