Za oko nam je nedavno zapeo fora event Female Speed Friending, koji ženama omogućava da upoznaju nove osobe! Uskoro planiraju evente po cijeloj Hrvatskoj pa smo ih zamolili da nam više ispričaju

Sjećate li se kako je bilo lako sklapati prijateljstva u osnovnoj školi? Dovoljno je bilo negdje strateški sjesti ili imati kul olovku. Ne samo da ste se manje brinuli hoćete li biti odbijeni, već niste bili toliko izbirljivi oko toga s kim ćete se družiti. I svakako nije škodilo što imate svakodnevne prilike za interakciju s drugim osobama svojih godina.

No sad kad smo odrasli, krug prijatelja se smanjio, i rijetko kad imate vremena upoznati nove prijatelje. Uostalom, gdje ih pronaći? Istraživanja pokazuju da se nakon 25. godine većina prijateljstava kod odraslih počinje smanjivati. Naravno, nešto od toga ima veze s promjenom posla, vjenčanjem, preseljenjem, pa čak i rađanjem djece. Stvaranje značajnih odnosa može biti teže kako starite, ali je vrijedno truda. O važnosti prijateljstva dokazuje i činjenica da nam je Sanja Perić, popularna astrologinja, rekla da je upravo u takvim neraskidivim odnosima rješenje prevladavanja inflacije i drugih nesigurnih mjeseci koji nam dolaze.

Dobra prijateljstva imaju bezbroj prednosti, a osim što ih možete pronaći na poslu ili na nekom poslovnome putu ili sličnim mjestima, tri prijateljice osmislile su Female Speed Friending, zamišljen kao event utemeljen na konceptu „brzih spojeva“ gdje imate priliku upoznati nove prijateljice, proširiti postojeća poznanstva te se prvenstveno dobro zabaviti.

Cijeli koncept je izazvao puno pozornosti, a za svoju su ideju osvojile i nagradu LOL award za NAJ event 2021. godine. Saznali smo sve o njemu!

Kako ste došle na ideju Female Speed Friendinga? Je li pandemija presudila zbog ”udaljavanja” od ljudi ili je nešto drugo posrijedi?

Female Speed Friending ideja je nastala u jeku najveće pandemije i silne potrebe za druženjem. Bile smo u Facebook grupi Female Finder Hrvatska i tamo se javila ideja za organizacijom druženja zasnovanog na konceptu speed datinga.

Jedna od članica je predložila takav oblik druženja te smo krenule u realizaciju. Nakon nekoliko poruka i poziva odredile smo datum i  službeno se upoznale, 15. svibnja 2021., na sam dan eventa. Za prvi Female Speed Friending imale smo 40-ak prijava, što nam je dalo „vjetar u leđa“, te smo uvidjele da event ima potencijala, pogotovo nakon što smo svjedočile oduševljenju i zainteresiranosti  žena za ovakav tip upoznavanja. Nakon njega je uslijedio drugi event u rujnu sa 100-tinjak prijava, a od tada samo rastemo zahvaljujući podršci i povjerenju izuzetnih žena.

Prvotni sastav je krenuo s tri članice, gdje se cijela priča odvila vrlo spontano, a povezao nas je isti cilj i strast prema eventima.  Kliknule smo i od tog trenutka prirodno išle u zajednička stvaranja te u čitavom procesu zajedno rasle. No, ove godine smo napravile reorganizaciju unutar tima, odlučile ga proširiti i sada smo se obogatile novom energijom i idejama. Naš tim čini grupa od pet snažnih, kreativnih i poduzetnih žena.

Zanimljivo je da su naše tri nove članice sve prisustvovale različitim Female Speed Friending eventima (vol. 2, 3 i 4), od tamo otišle pune elana i novih iskustava, tako da kada smo na društvenim mrežama objavile potrebu za novim članicama, između ostalih prijava istaknule su se njih tri. Htjele su biti dio organizacije jer su ih priča i čitavi koncept privukli, i od tada zajedno idemo još jače, bolje i kreativnije naprijed.

Zašto je, po vama, upoznavanje novih prijateljica jako važno za žene?

Mi, žene, smo izuzetna bića! Tko nam ne bi želio biti prijatelj?! (smijeh) No ozbiljno, pravo prijateljstvo je neizmjerna radost i bogatstvo svake osobe, a žensko prijateljstvo je jedna posebna razina ispunjenosti. Imati prijateljicu znači imati sestru, vjetar u leđa, ohrabrenje na svakom koraku, životnu suputnicu, najboljeg slušatelja i najdražeg kritičara, znači imati baš sve. Upoznavanjem novih prijateljica obogaćujemo našu životnu mapu, rastemo, psiho–emocionalno se osnažujemo te stvaramo neprocjenjive trenutke.

Kako izgleda jedan FSF? Kako se prijaviti, treba li odgovoriti na neka pitanja, kako izgleda speed dateanje? Što vam je bila vodilja kad ste formirale koncept friendinga?

Female Speed Friending je inovativan i zabavan event koji je otvorio vrata i ekstrovertima i introvertima, odnosno svima željnih novih poznanstava, druženja i potencijalnih prijateljstava. Naše sudionice imaju priliku na jednom mjestu upoznati i popričati s različitim profilima izvanrednih žena.

Nakon što najavimo novi event na našim društvenim mrežama otvorimo prijave putem kojih žene ispunjavaju kratki upitnik o sebi, svojim navikama, hobijima. Na osnovi odgovora slažemo grupe kako bismo ih što bolje međusobno povezale. Prije početka eventa svaka žena sjedne na njoj namijenjeno mjesto, koje je dio određene grupe. Na naš znak počnu razgovarati jedna s drugom te nakon isteka vremena, na drugi znak, dolazi do promjene mjesta sjedenja i promjene sugovornice. Tako dobivamo na dinamici, a svaka žena ima mogućnost popričati i dobiti dojam o svakoj sudionici unutar njene grupe.

Nit vodilja nam je bila, kako i sam naziv kaže, druženje, međusobno povezivanje, stvaranje potencijalnih prijateljstava te izlazak iz zone komfora, a sve to uz nevjerojatnu količinu pozitivne i snažne ženske energije.

Je li ideja da se upoznaju dvije ili više osoba? Kako to točno izgleda?

 Ideja je da se unutar jedne formirane grupe sve žene međusobno upoznaju i popričaju te u određenom vremenu steknu dojam jedna o drugoj. Na temelju svega što su čule i koga su upoznale donesu konačnu odluku s kim bi se voljele nastaviti družiti i nakon eventa, a taj broj može biti od jedne osobe do onoliko žena koliko je u njihovoj grupi.

Formiranje grupa kontroliramo pomnom pripremom prije eventa te još boljom organizacijom prostora i smjera kretanja grupa tijekom eventa. Također, uvijek pozovemo sve naše sudionice da ostanu na neobaveznom druženju nakon službenog kraja eventa imaju priliku upoznati i žene iz drugih grupa pa se krug prijateljstva dodatno širi.

Kakvi su zasad utisci, dobivate li feedback?

Dojmovi sudionica su toliko pozitivno nabijeni, uvijek motivirajući faktor i potvrda da idemo u pravom smjeru. Energija žena, njihov nevjerojatan feedback, podrška, želja za većim brojem naših evenata, njihove inspirativne priče i međusobno širenje vidika su definitivno razlozi zbog kojih to radimo i trudimo se svaki put pružiti još bolje iskustvo.

Potreba za pravim, konkretnim povezivanjima, druženjima, ljudskim kontaktom te istinska sreća koja se dogodi na samom eventu rezultira razmjenom ogromne količine pozitivne energije.  Takvo iskustvo je neprocjenjivo stoga pozivamo sve žene da dođu iskusiti taj doživljaj – zarazan je.

Sve to potaknulo nas je da od ove jeseni sve dignemo na viši nivo s čak dva nova koncepta upoznavanja koja ćemo povazati kroz umbrella organizaciju, o čemu će više riječi biti već početkom listopada!

Kada je sljedeći FSF i gdje se održava?

Jako smo uzbuđene što organiziramo prvu Female Speed Friending turneju po Hrvatskoj te možemo obznaniti vijest da će nam prvi grad na turneji biti upravo Osijek! Konkretno, sedmo izdanje Female Speed Friendinga održat će se u subotu, 24. rujna u kultnom caffeu Trica u Osijeku!

Primile smo dosta upita žena željnih takvih događanja i u drugim većim gradovima te smo neizmjerno sretne što možemo širiti tu posebnu žensku energiju, kreativnost i ljubav prema organizaciji evenata. Voljele bismo dati svima priliku da obogate svoje živote još jednim divnim iskustvom, a pri tome se odlično zabave.

Sve divne žene koje se prijave mogu očekivati fantastično druženje, pozitivnu žensku energiju, smijeh, nova poznanstva i potencijalna prijateljstva. Veselimo se dijeliti svoju strast i ljubav prema onome što radimo s iznimnim kolektivom žena koje nam dolaze te im pružiti nezaboravno iskustvo. Broj mjesta je ograničen, a možete se prijaviti na linku ovdje.

 

Foto: PR, Zagi988