Eva Longoria, Shonda Rhimes i Jurnee Smollett više nisu na pozicijama članica Time’s Up odbora nakon skandala s njujorškim gradonačelnikom Andrewom Cuomom

“TIME’S UP spreman je za novo vodstvo”, napisala je organizacija u priopćenju, nakon što je otkriveno da su Eva Longoria, Shonda Rhimes i Jurnee Smollett među onima koji su napustili upravni odbor, što je izazvalo reakcije javnosti.

Time’s Up je (rekli bismo, prisilno) u fazi restrukturiranja  vodstva. Pokazalo se da se organizacija našla usred skandala koji se tiče optužbi  bivšeg guvernera New Yorka Andrewa Cuoma za seksualno uznemiravanje. Organizacija je u subotu objavila da će “članovi postojećeg odbora izaći unutar sljedećih 30 dana” kako bi napravili mjesta za “novi i rekonstituirani odbor”.

A zašto? Pa, iz ironičnih i žalosnih razloga. Jedna od članica, Roberta Kaplan, prošlog mjeseca bila je pod pritiskom da se povuče s mjesta predsjednice odbora Time’s Upa, i to nakon što je izvješće njujorškog državnog odvjetnika o slučaju Cuomo otkrilo da je bila među onima koji su savjetovali guvernera u izjavi kojom je trebalo diskreditirati jednu od njegovih desetak tužiteljica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TIME’S UP (@timesupnow)

Nakon toga je prošlog mjeseca gotovo 150 ljudi potpisalo otvoreno pismo, tražeći istragu o Time’s Upu i Nacionalnom ženskom pravnom centru, kao i uklanjanje svih članova odbora koji su podržali pismo. “Time’s Up” napustio je upravo one osobe koje je trebao zagovarati”, napisala je tada autorica otvorenog pisma Alison Turkos.

Kaplan je nakon žustrih reakcija najavila ostavku u pismu koje je prvi objavio The New York Times, objašnjavajući da je pozvana kao savjetnica Cuomove administracije prošle godine, kada su se počeli pojavljivati ​​navodi o seksualnom napadu. “Nažalost, nedavni događaji jasno su pokazali da se čak i naši prividni saveznici u borbi za napredovanje žena mogu pokazati kao zlostavljači”, napisala je. “Osjetili smo sirovu, osobnu i duboku bol te izdaje.” Riječ je, naravno, bila o Andrewu Cuomu koji je javno zagovarao prava žena i bio uključen u mnoge aktivnosti koje su poboljšavale uvjete u New Yorku. No zašto je i dalje pomogla u diskreditaciji navodnih žrtava njegovog nasilja, nije objasnila.

Osim poznatih glumica, ostali članovi uprave koji su ponudili ostavku su Nina Shaw, Hilary Rosen, Katie McGrath, Christy Haubegger i Ana Navarro. Bandele je zamolila četiri postojeća člana uprave da ostanu: Colleen DeCourcy, Raffi Freedman-Gurspan, Ashley Judd i Gabrielle Sulzberger, no vidjet ćemo još kako će to završiti.

Foto: Araya Doheny/ Getty Images Entertainment via Getty Images