Dvoje perspektivnih mladih izvođača domaće glazbene scene – Eni Jurišić i Matija Cvek udružili su glasove i napravili moćnu baladu – “Trebaš li me”

Autor teksta i glazbe je Matija Cvek, a ekipi se u ulozi producenta pridružilo još jedno veliko i obećavajuće glazbeno ime – Z++. Suradnja Eni i Matije ne čudi jer su i privatno prijatelji pa je samo bilo pitanje vremena kada će njihovo prijateljstvo prerasti u poslovnu suradnju.

“Cvek je, za početak, super lik i družimo se stalno tako da je ovo bila jedna od najopuštenijih suradnji ikad. Prvi demo snimili smo prije godinu dana i nakon toga se sve nekako spontano izrealiziralo. Zapravo se svašta zanimljivog događalo po putu i ne mogu vjerovati da već odbrojavamo premijeru” – otkrila je Eni.

“Osobno mislim da je Eni jedan od najboljih naših vokala te joj želim što više pjesama u kojima će pokazati svo zlato svog talenta. Dobri smo prijatelji i vrijeme uglavnom provodimo uz pjesme i brdo smijeha.” – nadovezao se Cvek. Produkciju za pjesmu radio je Z++, što je za oboje glazbenika značilo iskorak u malo drugačijem smjeru. 

“Već smo u startu znali da idemo u moderniji zvuk, a pjesma je u demo verziji zvučala toliko snažno tako da smo ju htjeli minimalno uljepšati, što je zapravo Z++ napravio znalački. Ovo nije eksperiment već neki odmak iz comfort zone u službi same energije pjesme. Moram priznati da me najviše oduševilo koliko je razvoj pjesme zapravo nepredvidiv.” – rekla nam je Eni, a s njom se slaže i Matija: “Jako cijenim rad i trud koji je Z++ uložio u svoje pjesme koje zvuče odlično i svježe. Razmišljali smo o koketiranju s takvim modernijim zvukom u minimalističkom aranžmanu koji bi s raspjevanom melodijom i teškim tekstom mogao dobro funkcionirati.  Na kraju je Z pogodio točnu sliku iz prve te donio genijalne ideje i zakucao aranžman.”

Spot je radio trojac iz Zagreba – Benjamin Strike, Luka Vidović i Sandro Sklepić. “Dečki su mega talentirani, a boje spota su nestvarne. Vibru koju smo htjeli dobiti ne mogu objasniti, to ćete osjetiti ukoliko pogledate spot.” – kaže Eni, a jednako impresioniran suradnjom je i Matija Cvek:
“Ideja i realizacija odličnog Benjamina Strikea koji je osjetio pjesmu, pogodio ugođaj i ostavio fenomenalan dojam budući da je ovo naša prva suradnja. Nadam se ne i posljednja.”

Spot koji je u roku dva dana ušao u vrh trendinga u Hrvatskoj pogledajte na linku