Iako su putovanja “hrana” za dušu i tijelo, složit ćete se s nama da katkad mogu biti vrlo naporna – ponajprije fizički. Puno pješačenja, čekanja u redu i istraživanja uličica u kojima se lako zagubimo može biti lakše imate li kraj sebe prijevozno sredstvo, no ovaj put ne mislimo na automobil, već na električni romobil.

Naime, električni romobili postali su neki od najpopularnijih načina kako istražiti gradove, naravno, one koji su za to pogodni u smislu ravnijeg terena i većeg broja biciklističkih staza. Stoga smo u nastavku izdvojili nekoliko europskih gradova u kojima je korištenje električnih romobila poprilično jednostavno, pa planirate li uskoro putovanje u neki od njih, razmislite o ovoj opciji!

Kopenhagen / Danska

Kopenhagen je poznat po vrhunskoj biciklističkoj infrastrukturi koja uključuje preko 350 km biciklističkih staza – što ga čini savršenim za vožnju električnim romobilom. Grad je izrazito predan održivosti, a više od polovice stanovnika koristi bicikle ili romobile za svakodnevno kretanje ulicama pa se slobodno pridružite lokalcima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VisitCopenhagen (@visitcopenhagen)

München / Njemačka

Bavarska prijestolnica još je jedan odličan grad za vožnju električnim romobilom. Vožnja kroz Englischer Garten ili uzduž rijeke Isar posebno je iskustvo, a romobilom se možete kretati i po užem centru grada jer je teren uglavnom potpuno ravan.

Barcelona / Španjolska

Možda neočekivano, ali Barcelona nudi brojne zelene rute i biciklističke staze koje su idealne za istraživanje na električnom romobilu. Preporučuje se ruta duž obale koja prolazi pored znamenitosti poput Kolumbovog spomenika i rijeke Besós, ali u ovom čarobnom gradu kamo god se uputite romobilom, ne možete pogriješiti jer je arhitektura toliko impresivna. Ipak, pripremite se na gužve, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci.

Dublin / Irska

Dublin je sve popularniji za električne romobile s više od 120 km biciklističkih staza, a grad je vrlo “kompaktan” za ovakav tip kretanja. Tako možete uživati u šarmantnim ulicama ispunjenim pubovima, knjižarama i galerijama, a električni romobil omogućava brz i jednostavan pristup svim tim atrakcijama, čineći kretanje gradom ne samo lakšim nego i zabavnim.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Dublin (@visitdublin)

Prag / Češka

Prag, poznat kao “Grad stotinu tornjeva”, nudi očaravajuće arhitektonske pejzaže i povijesne znamenitosti koje su lako dostupne električnim romobilom. Grad je idealan za vožnju uz rijeku Vltavu, preko Karlovog mosta, do Starogradskog trga i Palače na Hradčanima.

Foto: Instagram, Pexels