Tko god još uvijek nije iskusio čari solo putovanja, predlažemo da to što prije promijenite jer je riječ o jedinstvenom iskustvu koje ćete htjeti ponoviti. Bez obzira na to je li riječ o kraćem ili dužem, egzotičnom ili europskom putovanju, biti ”sam sa sobom” idealna je prilika za snalaženje, prilagođavanje svega isključivo sebi, ali i upoznavanje novih ljudi.

Potaknuti time, zavirili smo na Condé Nast Traveler listu najboljih lokacija za solo putovanja u 2024. i izdvojili 5 odličnih opcija koje se i sami veselimo posjetit.

Irska

Putovanje u Irsku jedan je od omiljenih odabira za solo putnike, a sve zbog prijateljski nastrojenih lokalaca. Isto tako, Irska je zemlja bogate povijesti i očaravajućih pejzaža, odnosno slikovitih brežuljaka, obale i drevnih dvoraca. Uz to, Irska je i dom živahne glazbene scene, tradicionalnih pabova gdje se može dodatno uživati u gostoljubivosti lokalnog stanovništva te izvanredne gastronomske ponude koja spaja tradicionalne recepte s modernim pristupom. Bilo da se radi o istraživanju povijesti, prirodnih ljepota otoka ili uživanju u pješačkim stazama koje oduzimaju dah – Irska nudi nezaboravne trenutke za svakog putnika.

Krstarenje europskim rijekama

Zamislite krstarenje europskim rijekama bez brige o visokim dodatnim troškovima za solo putnike. Riviera River Cruises nudi posebne polaske i raznolike rute prilagođene solo putnicima, uklanjajući financijski teret doplata za jednokrevetnu sobu. Putovanja kroz Burgundiju, Pariz, Normandiju, te dolinu rijeke Douro u Portugalu, ostavit će vas bez dana, stoga požurite rezervirati svoje mjesto na ovom čarobnom putovanju.

Finska

Posjetiti Finsku znači otkriti zemlju tisuću jezera i nevjerojatne prirodne ljepote, gdje se netaknuta priroda susreće s visokom kvalitetom života i inovativnim dizajnom. Turisti mogu uživati u aktivnostima na otvorenom poput skijanja, planinarenja, vožnje biciklom ili uživanja u sauni, tradiciji koja seže duboko u finsku kulturu. Zemlja je također poznata po svojoj mirnoj i sigurnoj atmosferi, prijateljskim ljudima i visokoj razini održivosti. Uz to, Finska nudi i sjajnu gastronomsku scenu s naglaskom na lokalne sastojke te urbanu kulturu s bogatom ponudom muzeja, galerija i dizajnerskih trgovina.

Bicikliranje kroz talijanske Dolomite

Kompanija Trek Travel nudi odlične ture za solo putnike u kojima je sve organizirano i osmišljeno. Među njihovim najatraktivnijim ponudama ističe se petodnevna biciklistička tura kroz talijanske Dolomite. Ova avantura vodi vas kroz 220 milja staza, uz predivne prizore okolnih planina i kristalno čistih jezera. Putovanje obuhvaća smještaj u hotelima, obroke, biciklističku opremu visoke kvalitete (uključujući bicikle Domane SL 7) te dnevne obroke i piće.

Galapagos

Galapagos je pravi raj na zemlji, a u ponudi agencije Exodus Travels, možete pronaći dvotjednu pješačku avantura osmišljenu prije svega za solo putnike. Tijekom ove ture, imat ćete priliku prošetati ukupno 45 milja raznolikih krajolika otoka, uključujući izazovno planinarenje vulkanom Sierra Negra, nezaboravno ronjenje s morskim kornjačama i plovidbu pored kolonija morskih lavova. Također, uključen je i posjet Quitu, glavnom gradu Ekvadora. S grupama ograničenim na 6 do 16 osoba , ova tura je nešto što se ne propušta.

Foto: Unsplash