Od svog otvorenja skoro prije pet godina, El Toro restaurant i bar je mjesto koje osluškuje puls svoje publike i svojih gostiju, a sada je ekipa iz popularnog latinoameričkog restorana na čelu s chefom Mariom Miheljom odlučila svojim gostima ponuditi zanimljivu i povoljniju opciju ručka.

Takozvani „business lunch“ poslužuje se u nekim od najpopularnijih svjetskih restorana, uobičajeno dolazi u dva ili tri slijeda, a konceptualno se radi o brzoj i cjenovno prihvatljivijoj opciji ručka u vrhunskom restoranu. El Torov business lunch dolazi u dva slijeda, predjelo i glavno jelo koja se biraju između tri opcije – mesne, riblje i vege, a posluživat će se između 12 i 17 sati radnim danom od utorka do petka. Meni, odnosno ponuda će se mijenjati svaka dva tjedna, a za prva dva tjedna chef Mihelj je pripremio mnogo toga zanimljivog.

restoran el toro

Od predjela tu je azijska beef juha s domaćim dumplingsima i hrskavim povrćem, zatim gnudi od kravlje skute s kremom od bosiljka i listićima Grana Padana te brusketa na zapečenoj focaccia pogači s dimljenom tunom, kiselom korabom i salatom.

restoran el toro

restoran el toro

Od glavnih jela tu su sporo kuhani svinjski obrazi s domaćim njokima od muškatne bundeve na kremi od peršina, zatim hrskave polpete od hobotnice na kremi od limuna i wasabija s kiselim domaćim povrćem i salatom te zapečena muškatna bundeva na pikantnoj aromatičnoj šalši.

restoran el toro

„Ponuda, odnosno jela u meniju neće biti samo latinoamerička već ćemo koketirati i s azijskom, talijanskom i francuskom kuhinjom, s naglaskom na naš stil kuhanja. Pokušat ću izbacivati inovativna i zanimljiva jela prateći sezonalnost namirnica. Veselim se feedbacku naših gostiju“ otkrio je chef Mario Mihelj.

restoran el toro

S obzirom na to da je kultni Financial Times nedavno izbacio članak s naslovom „Veliki povratak poslovnih ručkova“ s premisom kako su došla vremena kada nam nisu potrebni formalni sastanci s kolegama i partnerima već čavrljanje, veselje i pokoja čaša vina uz dobru klopu. Ostaje vam samo rezervirati svoj stol ili za idući poslovni ručak ili za pauzu za ručak s kolegom kojeg niste dugo vidjeli, u Šubićevoj.

restoran el toro

Foto: Mario Kučera