Izraz ”staklena koža” već neko vrijeme uživa popularnost u beauty rječniku, ali o čemu se zapravo radi? Naime, izraz potječe iz Koreje, odnosno produkt je K-beauty filozofije koja naglasak stavlja na prirodan, ultravlažan i sjajan izgled koji asocira na staklo. Da biste postigli takav dojam, bitno je u beauty rutinu uvrstiti nešto više koraka s kojima ćete lako do željenog efekta.

Iako izraz potječe iz Koreje, sjajna, staklasta kože oduvijek je jedan od beauty imperativa. Međutim, bitno je naglasiti da ”staklena koža” koža ne zagovara najsavršeniji ten bez ijedne nepravilnosti, već dovođenje kože u njezinu najzdraviju fazu. Neki trikovi za to su prakticiranje zdravih životnih navika, dovoljno sna, uravnotežena prehrana, što manje stresa, ali od velike važnosti je i način njege.

Tips & Tricks za ”staklenu kožu”

  • Dvostruko čišćenje kože

Double cleanse ili dvostruko čišćenje popularna je i učinkovita metoda uklanjanja ostataka šminke i nečistoće s kože. Naime, radi se o postupku koji uključuje dva proizvoda – jedan uljni čistač i klasičan gel ili pjena čistač na bazi vode. Uljni čistač je tu da u potpunosti očisti kožu od šminke i nečistoća, a s klasičnim čistačem na bazi vode završavate priču i finalizirate double cleanse metodu. Za one sa suhom kožom preporučuje se korištenje hidratantnog čistača na bazi vode jer je hidracija ključna za postizanje izgleda staklaste kože, a ako ste skloni aknama, čistač sa salicilnom kiselinom bit će bolji odabir.

  • Piling

Jednom do dva puta tjedno potrebno je napraviti piling kože koji će ukloniti odumrle stanice i pomoći zdravoj koži da ”diše”. Na taj način koža će bolje reflektirati što pomaže postizanju željenog staklenog izgleda. Tip pilinga odaberite sukladno stanju kože, to mogu biti blage varijante s aktivnim keratolitikom, poput salicilne kiseline ili pak jači kemijski piling, no s njim – oprezno.

@sasha.mei
  • Hidracija i još hidracije

Hidracija kože ključna je stavka koju nikako ne smijete preskočiti, a osim klasične kreme, potrebno je nanijeti i različite tonike, serume, vodice… Ovisno o tome koliko vam je koža suha, potencijalno je potrebno i dvostruko korištenje određenih proizvoda, no u tom slučaju pustite određeni broj sati razmaka kako bi koža apsorbirala sastojke.

  • SPF zaštita

Svjesni smo činjenice da izlaganje suncu može imati brojne negativne posljedice na našu kožu, ne samo u pogledu općeg zdravlja već i u estetskom smislu jer može rezultirati preranim starenjem. Osim toga, izlaganje suncu može potaknuti pojavu mrlja i hiperpigmentacije, čime koža izgleda znatno lošije i jednostavno nezdravo. Stoga je uporaba proizvoda sa zaštitnim faktorom (SPF) neophodna mjera prevencije za očuvanje zdravlja i mladolikosti kože te je važno naglasiti ono što mnogi i dalje zaboravljaju – SPF treba primjenjivati svakodnevno, neovisno o godišnjem dobu ili vremenskim uvjetima.

Foto: Instagram, Unsplash