Arhitekt Caspar Schols transformirao je Garden House s mobilnim zidovima koju je izgradio za svoje roditelje – u montažnu kolibu koja postaje prostor za rad i življenje.

Cabin ANNA dostupna je u dva modela – ANNA Stay i ANNA Meet. Dok je potonja koncipirana kao otvoren i fleksibilni prostor koji može funkcionirati kao ured, prostor za sastanke, okupljanja, yogu ili retreat programe, ANNA Stay opremljena je za svakodnevni život te se stoga može koristiti kao cjelogodišnja rezidencija ili kao kuća za odmor. 

Drveno-staklena konstrukcija oba modela, koja se mogu transportirati na odabranu lokaciju u potpunosti izgrađena ili u dijelovima, dizajnirana je na isti način – s mobilnim unutarnjim i vanjskim dijelovima u svrhu pomicanja elemenata kako bi se kreirali različiti layouti. 

Kako objašnjava njihov autor, riječ je o dinamičnom domu u obliku multifunkcionalne otvorene platforme koja omogućava igranje s različitim konfiguracijama slojeva kuće – na isti način kao što se čovjek oblači sukladno vremenskim prilikama, prigodama ili raspoloženju.

Spavaća soba i lounge prostor nalaze se u pomičnom dijelu kuće, stoga se mogu u potpunosti pretvoriti u outdoor prostor ili koristiti za druge aktivnosti. A cosy atmosferi svakako doprinosi peć na drva, iako postoji mogućnosti instaliranja električnog grijanja.

Možemo samo reći da bismo rado isprobali obje varijante ove zanimljive kolibe koja je recentno dobila i prestižnu Architizer A+Award u kategoriji Architecture + Living Small, a o njima više možete saznati na web stranici Cabin ANNA.

Foto: Cabin ANNA