“Priče o kućama za odmor su uglavnom jednake – kupiš, urediš i uživaš u njoj. Ali meni je moja Roza posebno zanimljiva. Iako, sve je to subjektivan doživljaj pa ono što je meni neobično i znakovito, nekome drugome ne predstavlja nešto značajno. Općenito u životu rado dopuštam spontanost. Volim spontano i kada se prepustimo, zaista se možemo nadati jako pozitivnim promjenama”, govori mi Maja Sulić koja je zajedno sa suprugom vlasnica prekrasne kolibe Roza smještene u mjestu Kupjak, u Gorskom kotaru.

“Ova nam je kuća isto tako došla spontano i preko noći. Doslovno. Družeći se s prijateljima u njihovoj vikendici u Gorskom kotaru, poželjeli smo imati svoj kutak šumskog raja. Njuškajući jedno poslijepodne, naišli smo na oglas prodaje ove kućice, okrenuli broj i u vrlo kratkom vremenu dogovorili kupnju. Svidjela nam se na prvu. Puno smo toga izmijenili, ali i onakva kakvu smo zatekli, bila nam je dovoljna da ne tražimo nijednu drugu” nastavlja Maja o drvenoj ljepotici koju su od ovog prosinca odlučili staviti na tržište za najam kuća za odmor. Nakon što su je koristili za sebe i u potpunosti u njoj uživali, nedavno su otvorili vrata i gostima koji se požele odmoriti u ovom dijelu Hrvatske.

Kuća je dobila ime Roza dijelom zbog ruža, kraljice cvijeća, koje njezina vlasnica obožava i koje okružuju kuću, ali i dijelom jer je u njihov život ušla zajedno sa djevojčicom Rozom.

Kuća je uređena isključivo prema njihovim idejama, a puno je truda uloženo u osmišljavanje detalja koje su sami vlastitim rukama i izradili. Namještaj je prema nacrtima izradio stolar, a svaki detalj priča neku posebnu priču. Veličinom je idealna za obitelj ili društvance od pet do maksimalno šest osoba. Veličine je oko 105 m2, ima tri zone za opuštanje, dvije spavaće sobe, a iz dnevnog boravka se pruža najljepši pogled na udaljene šumske obronke i slovenske Alpe.

Galerija na katu je idealna za duge razgovore, igranje društvenih igara ili samo uživanje u mirisu drva. U konobi iza kuće svoje mjesto mogu pronaći strastveni ljubitelji šanka i barskih stolica, a uz kuću se nalazi velika sjenica za boravak na otvorenome.

“Nadam se da će svaki gost u našoj kući istinski uživati, da će pronaći svoj mir i zadovoljstvo upravo u toj čaroliji drva, mirisu, pogledu i detaljima koji pričaju vlastite priče.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roza (@log_cabin_roza)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roza (@log_cabin_roza)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Roza (@log_cabin_roza)

Foto: privatna arhiva