Ova kuća iz snova na Costa Rici ustvari je luksuzna kuća na drvetu. Ima čak i bazen, a samim pogledom obećava najljepše zen iskustvo

Izgrađena od pravog drva, točnije tikovine, ova Treehouse napravljena je na tri razine i potpuno sjedinjena s prirodom. Prva razina u ravnini je s džunglom, druga gleda na drveće, a s treće pogled doseže sve do plaže za surfanje. Sama arhitektura i nadahnuta je džunglom, a glavni gosti su upravo surferi kao i svi oni koji su naklonjeni zaštiti prirode i uživanju u skladu s njom.

Unutrašnjost Treehousea izgleda tako da je svaka prostorija orijentirana prema van, ima prirodnu ventilaciju i sve je izvedeno na otvorenom. Okupana je prirodnom svjetlošću, no isto tako, dovoljno sigurna ukoliko je kao gosti napustite.

Prirodno drvo nudi dovoljnu zaštitu od sunca, a kuća ima i više nego prostranu terasu te bazen. Interijer je minimalan – u stilu kakav odgovara jednoj kući na drvetu. U prirodnim tonovima i s drvenim namještajem tako da ne narušava ambijent i atmosferu. Ima uređenu okućnicu kao i dovoljno mjesta na kojem možete vježbati yogu ili meditirati – jer kada ste na ovakvom zen mjestu onda želite činiti baš to.

Projekt Treehousea potpisuje nekoliko projektanata – Tom Kundig, FAIA, RIBA, Design Principal, Kevin Kudo-King, AIA, LEED AP, Martina Bendel, Project Architect. Osim toga na njemu je radilo i nekoliko inžinjera i konzultanata za energetiku. Sve kako bi kreirali ovu zen lokaciju usred džungle.

Foto: Press