Fotograf Darko Kešnjer nije niti slutio koliku će pozornost privući njegova fotografija žutog polja uljane repice i kristalno plavog neba kada ju je prije desetak dana objavio na svom Instagram profilu.

Naravno, simbolika je upravo u tim bojama koje podsjećaju na boje ukrajinske zastave, a razlog da mislimo na Ukrajinu svakodnevno je jači nego ikad. Fotografija je toliko senzibilizirala javnost da je prikupila preko četrdeset tisuća lajkova, podijeljena je na mnogim društvenim profilima korisnika iz cijelog svijeta, korištena je za podcaste, a čak ju je i Victoria Beckham na svom profilu podijelila značajno za Dan žena u znak podrške ženama, ali i svima koji trenutno pate u Ukrajini. Darko Kešnjer je inače profesionalni fotograf i snimatelj iz Vukovara, a ova je fotografija nastala spontano, prošle godine u okolici Vukovara, obzirom da fotografsku opremu uvijek nosi sa sobom.

Također, za medije je izjavio kako je dopustio svima slobodno dijeljenje ove fotografije kako bi pomogao u senzibiliziranju javnosti za strahote koje se trenutno dešavaju u Ukrajini. Jako lijepa posveta ovog vukovarskog fotografa, značajnija je time što je i Vukovar proživio teški rat.

Ako vas zanima kako se možete uključiti u pomaganje Ukrajini saznajte ovdje o svim organizacijama koje trenutno djeluju, možete pomoći i životinjama, a više o tome pisali smo ovdje te možete podržati novčanom donacijom za pomoću lijekovima ovdje.