Ako vam se dogodilo da ste na stol stavili društvene igre, postavili najdražu i krenuli svakome dati čovječuljka da biste shvatili da vas je previše, evo nekoliko hvaljenih koje može igrati šest i više osoba

Društvene igre definitivno su sinonim za veće druženje, no u stvarnosti najviše koliko vas može igrati je četvero ili petero. Zato vam donosimo popis zanimljivih za malo veća okupljanja!

King of Tokyo

Ako vas je taman šest, isprobajte ovu igru koja možda na prvu djeluje blesavo, no htjet ćete revanš do sitnih sati. U Tokiju svatko ima ulogu jednog mutiranog čudovišta. Svi oni uništavaju Tokio i jedni druge kako bi postali jedan jedini kralj grada. Tu su kockice, određene karte koje vam osnažuju čudovište i pomažu u nadvladavanju protivnika, a ako vam se svidi, možete kupiti i dodatne ekspanzije pa taman kad vam dosadi jedan koncept, igra se malo zakomplicira novijim edicijama koje funkcioniraju uz ovu bazu, koja je poboljšana boljim pravilima i zanimljivim vizualima.

svarogsden.com/hr

Citadels

Ovu zanimljivu igru može igrati čak 8 igrača. Igrači svaki krug preuzimaju nove uloge koje im pomažu u stjecanju zlata i podizanju zgrada. Svaki lik, kojeg igrač potajno izabere, ima posebnu sposobnost, a korisnost svakog lika ovisi o vašoj situaciji i koliko napreduju vaši protivnici. Tako će vam lopov pomoći ukrasti zlato, ubojica eliminirati jednog protivnika, vojskovođa uništiti zgradu… S obzirom na to da niste isti lik cijelu partiju, igra je poprilično dinamična i iziskuje stalno kalkuliranje. I upravo je zato svaka posebna i ne sumnjamo da će vam dugo biti na samom vrhu.

svijetmedija.hr

When I Dream

Ovo je za vas koji se pitate: “Dobro, a što ako nas je deset?” Ovo je igra za vas. Naime, pala je noć i vaš um lebdi u čarobnom svijetu snova. No, duhovi snova žele se večeras malo zabaviti, tako da snovi postaju nadrealni. Vi ste sanjari koji stavljaju masku za spavanje i pokušavate shvatiti svoj san. Na početku svake runde jedan igrač preuzima ulogu sanjara i “zaspi”, dok ostali igrači tajno dijele svoje karte uloga određujući koji su duhovi “dobri” ili “zločesti” ili jesu li samo “trikovi” koji mijenjaju stranu tijekom igre. Cijela runda traje 120 sekundi, a vrlo je jednostavna za početi igrati, tako da neće biti teška za objasniti. Jedino o vama i vašoj mašti ovisi koliko ćete daleko ići.

amazon.de

Decrypto

Kao i u igri Codenames, koju nismo stavili na popis jer je svi znaju, u ovoj se možda najboljoj party društvenoj igri ekipa dijeli na dva tima. Svaki tim pokušava ispravno protumačiti kodirane poruke koje su im prenijeli njihovi suigrači, a pritom razbijaju kodove koje presreću od protivničkog tima. Jako je zabavna i broji više od petnaest nagrada, od kojih je čak pet u kategoriji najbolje igre za tulume.

board-game.co.uk

The Resistance: Avalon

Avalon suprotstavlja snage dobra i zla, sve s ciljem opstanka civilizacije. Može vas igrati do 10, ali najbolje funkcionira kad vas je 8 jer će biti puno svađe i rasprava. Arthur predstavlja budućnost Britanije, obećanje prosperiteta i časti, ali među njegovim hrabrim ratnicima skrivaju se Mordredovi beskrupulozni miljenici. Ove sile zla su malobrojne, ali poznaju jedna drugu i ostaju skrivene od svih Arthurovih slugu osim jednog. Merlin poznaje agente zla, ali o tome mora govoriti samo u zagonetkama. Ako se otkrije njegov pravi identitet, sve će biti izgubljeno. Svaku rundu netko od vas postaje ili Arthurov vojnik, Merlin ili Mordredov ratnik, no igra ima i više likova pa tako vas svih deset može imati određene moći. Ovo je igra koju ćete, ako volite Mafiju, igre Grada koji spava ili The Resistancea, obožavati.

cartamagica.hr

Foto: GaudiLab/ Shutterstock