Hladni jesenski dani znače jedno: iz ormara napokon vadimo Dr. Martensice. Razloga za obožavanje sada je još više, jer kultni je brend udružio snage s njujorškim muzejom The Metropolitan Museum of Art (The Met) i lansirao limitiranu kolekciju cipela i ruksaka s predivnim printevima koji slave kultne radove japanskog umjetnika Katsushike Hokusaija.

Ljubiteljima japanske umjetnosti, Hokusai je nedvojbeno poznat. Njegova serija “Trideset šest pogleda na planinu Fuji” od četrdeset i šest drvoreza koje je veliki majstor izradio između 1831.-1833., dio je remek-djela japanske umjetnosti, a Hokusaijevo najpoznatije djelo je “Veliki val”, poznato i pod službenim nazivom “Under the Wave off Kanagawa”. Njegova kompozicija učinila ga je trenutnim uspjehom u Japanu, zatim u Europi, gdje je bilo jedan od izvora inspiracije za impresioniste.

Redovito slavljeni od strane modnih marki, Hokusaijevi radovi ponovno su u središtu pozornosti, i to s prvom suradnjom između Dr. Martensa i The Meta. Odajući počast važnosti Hokusaijevih djela, drvorezi “Veliki val” i “Fuji iz Gotenyame u Shinagawi na Tokaidu” postali su otisci na modelu Dr. Martens čizama 1460, modelu Dr. Martens cipela 1461 i Dr. Martens ruksaku.

Limitirana kolekcija uvjerljivo najposebnijih martensica u ovoj godini u prodaju dolazi 26. studenog, na drmartens.com i u odabrane trgovine.

Foto: Dr. Martens