Nije tajna da je ova platforma ozbiljno ugrozila velike tehnološke divove, zbog čega su primorani mijenjati svoja poslovanja i davati opcije videosnimki kako bi zadržale korisnike. A oni su se okrenuli – radiju koji pušta najsvježije hitove

Ako ste ikad toliko otvarali aplikaciju TikTok, jako dobro znate da prvo što krene je glasna glazba koja je važan dio svakog videa. Dapače, čak i kad čujete da netko nešto gleda, točno znate kad je to jedan TikTok video. Upravo je privlačnost glazbe plasirala mnoge zvijezde u nebesa – primjerice, Fleetwood Mac i njihov “Dreams” je rušio rekorde, a Belle Poarch je postala pop zvijezda zbog viralnog videa. 

Tako da zapravo uopće ne čudi da se TikTok proširio i na novo utočište – ono glazbeno, u formatu radija koji je također sve popularniji uz podcaste. Pokrenuli su kanal putem platforme SiriusXM, osmišljenog tako da zvuči kao “radijska verzija feeda”. Na glazbenom kanalu, čiji su domaćini TikTok zvijezde, pojavljuju se i Ashnikko, Normani i spomenuta Bella Poarch.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TikTok (@tiktok)

Jednostavnog naziva TikTok Radio, glazbeni kanal vodi niz TikTokovih stvaratelja, DJ -a i umjetnika, koji će predstaviti glazbu i podijeliti priče iza različitih trendova. Zasad su se predstavili TikToker Billy, ali i Lamar Dawson te Taylor Casidy. Uz redovite programe, TikTok Radio također nudi download albuma od glazbenih umjetnika i stvaratelja, uključujući Lil Nas X-a, Ashnikko, Dixie D’Amelio, Normani, Eda Sheerana, Belle Poarch i drugih.

“Naš revolucionarni novi kanal s TikTokom prvi je takve vrste koji hvata puls globalne glazbene kulture, živosti i vitalnosti na zabavnoj društvenoj platformi”, kaže Scott Greenstein, predsjednik i glavni direktor sadržaja za SiriusXM. “Kreatori, koji također predstavljaju glazbu na radiju TikTok, direktno su uključeni u kanal i odražavat će jedinstveni zvuk i osobnost TikToka koji je nevjerojatno prožet današnjom glazbenom kulturom i zajednicom.”

Jedino što, osim čestitki na odličnoj ideji, možemo pitati: Hoće li TikTok radio za mlađu generaciju postati ono što je MTV značio nama?