Kao diplomirana profesorica hrvatskog jezika, književnosti i filozofije, Ingrid Divković svoje najveće zadovoljstvo pronalazi u pisanju. I sreća da je tome tako jer u njenim se ispisanim mislima pronalaze brojne čitateljice.

Ingrid iza sebe ima četiri uspješna književna naslova, redovito je aktivna i putem autorskog bloga koji vodi u sklopu svoje web stranice www.ingriddivkovic.com te svog Facebook profila putem kojeg uvijek rado komunicira sa svojim pratiteljima. Posljednje tjedne provodi u Rijeci, a za Graziju je otkrila kako izgleda njezina dnevna rutina, čime se bavi, što sluša, čita i što ju inspirira ovih dana.

“S obzirom na ovu trenutnu situaciju koja nas je sve zadesila na svoj način, i umnogome promijenila rutinu naših dana moram priznati da se i sama iz dana u dan pokušavam što lakše asimilirati na ove nerealne uvjete za koje ne znamo koliko će još potrajati, ali koji su na mnoge načine promijenili izgled naših života. Iako kao freelancer provodim mnogo vremena kod kuće, i ova situacija s ostajanjem unutar četiri zida mi nije teško pala, istina je ta da mi mnoge svari iz “normalnog” života itekako nedostaju, a među njima su svakako putovanja, i to ona koja se tiču promocija i književnih gostovanja koja su mi do daljnjega otkazana. No, pozitivnog sam stava i vjerujem da će se uskoro sve vratiti u, koliko toliko, normalnu situaciju pa ćemo moći nastaviti sa svojim životima i planovima, nadam se mnogo svjesniji i zahvalniji nego do sada. A dok se to ne dogodi ja osobno dane provodim u nekom svom opuštenom kućnom tempu, naime od konca prošle godine ponovno živim sama, pa su sve moje dnevne aktivnosti usmjerene isključivo na mene, što mi je ponekad lako a ponekad vrlo teško.”

Čime se bavi…

Pripremam se za ispit koji mi uskoro slijedi a tiče se diplome za instruktora joga u školi koju pohađam, zatim već pola godine usavršavam jela koja najviše volim, otkrivam nove začine i načine kuhanja, a planiram i nove kreativne projekte kojima ću se baviti od jeseni ove godine. U fazi sam detoksikacije i čišćenja tijela, uma i duha, a jedan od načina jest minimaliziranje vremena koje provodim na društvenim mrežama i na internetu. Također, igram se sa svojim osmomjesečnim nećakom Leonom.

Čime započinje jutro…

Petnaestominutnom meditacijom na terasi s pogledom na more .

Što čita…

Literaturu iz područja psihologije, duhovnosti i religije te romane koji su me dugo i strpljivo čekali.

Što gleda…

Pogledala sam obje sezone “Genijalne prijateljice”, serije snimljene po romanu Elene Ferrante koja me očarala svojom tetralogijom o Eleni i Lili.

Što sluša…

Cvrkut ptica, glazbu koja me opušta i umiruje.

Foto: privatna arhiva