Foto: Alessia Stelko

Bilo da piše pjesme i izvodi glazbu sa svojim bendom Elemental, ili da istupa u javnosti za neko bolje sutra, Mirela Priselac, puno češće zvana Remi, uvijek je dosljedna sebi.

Hrabra, snažna i talentirana Remi je već više od dva desetljeća poznato ime hrvatske glazbene scene te jedan od omiljenih ženskih glasova generacije, u svakom smislu. Baš s početkom ožujka, bend Elemental objavio je službeni video za singl “Hej sanjalice”, a onda se više manje sve zaustavilo. Remi nam je otkrila kako provodi vrijeme posljednjih tjedana; što trenutno čita, koje serije i filmove gleda te koja ju glazba opušta.

Čitam…

Trenutno čitam na nekoliko frontova, s obzirom da mi čitanje pomaže da misli usmjerim ka nečem drugom osim svakodnevice.

Mani Gotovac „Rastanci“
Vedrana Rudan „Kad je muškarac peder/ Kad je žena kurva“
Bill Bryson „A short history of nearly everything“
Ken Kesey „Let iznad kukavičjeg gnijezda“
Goran Čolakhodžić „Pred gradom su kosci“

Gledam…

Vratila sam se gledanju filmskih klasika, od „Kramer protiv Kramera“ do „Isijavanja“, a ovdje je i nekoliko s popisa Netflixa;

„Phantom Thread“
„Miles Davis: Birth of the cool“
„Syysprinssi“
„The other side of the wind“
„Caliphate“

Slušam…

Slušam muziku koja život znači, evo nekoliko primjera iz domene „indie“, koju kombiniram s muzikom za meditaciju jer mi nudi smiraj. Kad zaista zaglavim, uzimam gitaru pa sama nešto pišem i sviram.

Sigur Ros „Liminal Sleep“
Soccer Mommy „Color Theory“
Khruangbin & Leon Bridges „Texas Sun EP“
King Krule „Man alive!“
FK Twigs „Magdalene“
Michael Kiwanuka „Kiwanuka“