I nekako nam se događa u zadnje vrijeme da nanovo otkrivamo fantastične domaće brendove čiji unikatni dekorativni i modni dodaci mogu zbilja učiniti promjenu u interijeru. Ili vam uljepšati dan.

List (eng. Leaf) je zagrebački studio za dizajn tekstila koji je na hrvatskom području dekora već jako dobro poznat. Još 2010. godine, dvije dugogodišnje prijateljice Željka i Iva udružile su snage i interese te pokrenule brend koji je u međuvremenu postao prepoznatljiv po tekstilnim uporabnim predmetima za dom, ali izrađuje i prepoznatljive ruksake.

Ručno crtanje, izrada uzoraka i stvaranje jedinstvenog održivog proizvoda za interijere, njihova su specijalnost. Svaki tekstilni uzorak i ilustracija izvorno su ručno oslikani stilom akvarela te olovkom s tintom. Svježe, šarene i vesele tkanine te kućni proizvodi inspirirani su prirodom, urbanim krajolicima i geometrijom. Korištenjem prirodnih tkanina proizvodi postižu laganu i organsku teksturu, a u izradi se koriste mješavine pamuka, lana i lana/pamuka.

Cure inspiraciju pronalaze u botanici te prirodnom i urbanom okruženju, a proizvodi su otisnuti na mekim tkaninama čime uporaba u svakodnevnom životu postaje iznimno ugodna, bilo da se radi o vrećici za kruh, platnenoj posudi, nadstolnjaku, podlošku za jelo ili jastučnici.