Diesel najavljuje najnovije poglavlje “Diesel For Responsible Living”, strategiju fokusiranu na održivost: partnerstvo s talijanskim proizvođačem trapera Candiani, poznatom po inovativnim i revolucionarnim tehnikama u proizvodnji i razvoju trapera

DIESEL i Candiani predstavili su dvije nove tehnologije za Dieselovu kolekciju Jesen/Zima 2021 u kategoriji trapera: COREVA™ i Relast. COREVA™ je tehnologija koju je razvio i patentirao Candiani. COREVA™ tehnologija koristi rastezljivu pređu/vlakno biljnog podrijetla (plant-based) dobivenu od 100% prirodnog kaučuka. Kad se pomiješa s certificiranim organim pamukom, rezultat je elastična pređa/vlakno koja je potpuno “zelena” i bez plastike!

Diesel održivi traper kampanja

COREVA™ zamjenjuje konvencionalni sintetički elastan; rezultat je traper tkanina potpuno biorazgradiva i kompostabilna. DIESEL dizajn u koji je implementirana COREVA™ tehnologija u kolekciji Jesen/Zima 2021 uključuje: D-VIKER traperice, D-SFERA jaknu I D-AIR traperice. Svi artikli su dostupni u Diesel trgovinama.

Diesel održivi traper kampanja

Druga Candianijeva tkanina koja je dostupna u kolekciji za jesen 2021 je Candiani Relast tkanina. Relast tkanina svoje vrhunske perfomanske rastezanja duguje ekskluzivnoj custom-made rastezljivoj pređi/vlaknu, dobivena od ostatka iz procesa proizvodnje elastana te pomiješana s certificiranim organskim pamukom.

Smanjena količina vode u održivoj Diesel traper kolekciji

Upotreba Relast tkanine omogućuje jedinstvenu alternativu konvencionalnom rastezljivom traperu, značajno smanjujući količinu vode, kemikalija i emisija korištenih u procestu proizvodnje tekstila. Traperice Candiani Relast tehnologijom u isporuci za Jesen 2021 su D-STRUKT, D-FINING, D-AMNY.