Vrt Kairakuen, koji se nalazi u prefekturi Ibaraki, smatra se jednim od najslikovitijih japanskih prostora, čija povijest seže još u 1842. godinu.

Ispunjen je s oko 3.000 stabala šljive, i to od 100 različitih sorti. Tijekom veljače i ožujka vrt je u cvatu jer cvjetovi šljive žive svoje proljeće. Ove sezone vrt će biti još ljepši s dodatkom posebne izložbe koju je osmislio slavni umjetnički kolektiv teamLab. Od 1. do 31. ožujka 2021. umjetnički kolektiv teamLab transformirat će vrt u interaktivni umjetnički prostor koji se neprestano mijenja i to u skladu s brojem ljudi koji prolaze. Kako bi se spriječila bilo kakva oštećenja na biljkama i zgradama, instalacija polaže ideju u svjetlost kao jedini medij umjetničkog postava.

Možete samo zamisliti noćne prizore ovog čarobnog vrta u kojem će se dešavati pravi mali vizualni spektakli tijekom ožujka. Izložba se odvija paralelno s godišnjim festivalom posvećenim cvjetovima šljive Mito, jednim od najvećih događaja u istočnom Japanu, koji ove godine slavi 125. izdanje.

Posjetitelji vrta pozvani su i na piknik ispod brojnih vrsta cvjetova šljive te mogu sudjelovati u festivalskim događanjima i radionicama. Navečer kada padne mrak mogu uživati u festival svjetla.

Foto: TeamLab