Trenutno se na svjetkoj filmskoj i modnoj sceni dešavaju dvije posve oprečne, no jednako zanimljive press turneje; ona filma “Barbie” i ona filma “Oppenheimer”.

I jednu i drugu turneju osim reakcija kritičara i publike prate i modna događanja i izleti glavnih glumaca na crveni tepih. I koliko god nas Margot Robbie oduševljava s “Barbie” estetikom, koja je btw, posve nosiva, moderna i zanimljiva, toliko Cillian Murphy iznenađuje svojim minimalizmom, elegancijom i malim, no prilično upečatljivim pomacima u svojim modnim kombinacijama. U iščekivanju Barbenheimera, dana kada u kina dolaze “Barbie” Grete Gerwig i “Oppenheimer” Christophera Nolana (21. srpnja!), bavimo se najboljim spojem od oba svijeta; modnim kombinacijama na crvenim tepisima. I Cillian Murphy tu jednostavno osvaja.

Cillian Murphy kao ikona stila?

Jedna i druga ekipa filmova primjenili su tzv. “method dressing” taktiku te svojim modnim kombinacija komuniciraju i svoje projekte, no koliko istovremeno upečatljivo i suzdržano takvo izražavanje može biti, nisam znala dok nisam vidjela kombinacije Cilliana Murphyja. Vjerujem da glumac ima smisla za lijepo, ali njegova stilistica Rose Forde je napravila sjajan posao!

Nagovještaj njezinog oblikovanja stila Cilliana Murphyja mogli smo uočiti na dodjeli nagrada BAFTA, a da građenje Cillianovog stila ide u dobrom smjeru i da je u potpunosti pogodila kombinaciju karaktera samozatajnog glumca i predstavljanja lika kojeg glumi u filmu, i estetike razdoblja kada je film smješten, pokazalo je da se radi o pomno istraženom i pametnom pristupu kreiranja stila.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rose Forde (@rosefordestudio)

Stilistica je do sada radila s mnogo slavnih imena, no od muških glumaca najviše iskače Matt Smith i način kako je njegovo modno i vizualno izražavanje oblikovala. Prateći je na Instagramu i čitajući intervjue s njom dalo bi se zaključiti da baš i nema mnogo stalnih muških klijenata. Vjerujem da bi Cillian to mogao (p)ostati.

Najavila je Cillianove lookove sa stylinzima za snimanje za časopis The Guardian, ali s pojavljivanjima na crvenim tepisima je tek pokazala što sve “čuva u rukavu”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rose Forde (@rosefordestudio)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rose Forde (@rosefordestudio)

Iako Britanka Rose Ford stoji iza i potpisuje neke od najavangardnijih modnih kombinacija i lookova na slavnima i poznatima, ovaj istovremeno nježan i oštar pristup kod Cilliana možda čak pokazuje njezino veliko poznavanje povijesti i razvoja stila, mode, i na kraju krajeva osobnosti onoga tko tu modu nosi.

Cillian izgleda kao da je rođen u tim kombinacijama, one su dio njegovog karaktera, i iako prizivaju eru razdoblja života znanstvenika Roberta Oppenheimera, on ih nosi kao da je odjeća njegova, kao da ju u slobodno vrijeme nosi, kao da je upravo to njegov izbor. Toliko je ona istražila, ušla u problematiku odnosa glumca i lika kojeg glumi, toliko je ona dobra. Pogledajte kombinacije i recite da nisu osvježenje crvenog tepiha!

Fotografije: Getty Images, Instagram