Zaboravite na dijetu, u ovom neobičnom glamping resortu uživat ćete u čokoladnim zadovoljstvima bez grižnje savjesti. I zapravo se nalazi u našoj blizini.

Chocolate Village by the river je luksuzni glamping resort smješten uz rijeku u slikovitom okruženju prirodnog parka Natura 2000 u Sloveniji (u Limbušu kod Maribora), gdje se sve vrti oko čokolade: čokoladni doručak, čokoladne radionice, čokoladna kozmetika i čokoladne masaže – a ovo je samo početak čokoladnih iznenađenja.

Chocolate Village Slovenia

A da vas pitaju volite li se skrivati u krošnjama drveća ili više volite brežuljke uz rijeku, što biste im odgovorili? Ovo zanimljivo mjesto nudi vam oboje, i to uz najljepši pogled i atmosferu, a tipovi smještaja zovu se prema tri vrste kakaovca koje jedino postoje u svijetu. Goste posebno oduševljavaju glamping kućice s vlastitim jacuzzijem – Trinitario, te panoramske kućice na drvetu, Criollo; svaki nudi posebno iskustvo. U Čokoladnom selu uz rijeku nalazi se ukupno 11 glamping kućica.

Chocolate Village Slovenia

Forastero je najpopularnija vrsta kakaovca. Forastero kućice su prostrane, imaju 2+2 ležaja na dvije etaže s velikim panoramskim prozorima. Opremljeni su kuhinjom, dnevnim boravkom, kupaonicom, terasom, grijanjem i hlađenjem.

Chocolate Village Slovenia

Criollo je najrjeđa i najosjetljivija te najprestižnija vrsta kakaovca. Criollo kolibe smještene su u krošnjama drveća, imaju jedinstvene krevete i spektakularan panoramski pogled. Opremljeni su čajnom kuhinjom, dnevnim/spavaćim dijelom, kupaonicom, grijanjem i hlađenjem te prekrasnom terasom.

Trinitario je hibridna vrsta kakaovca s najboljim od oba svijeta. Trinitario lodges smješteni su neposredno uz bazen i imaju najspektakularniji pogled na rijeku. Kao i Forastero lodges, Trinitario lodges su prostrani, imaju 2+2 ležaja na dva kata s velikim panoramskim prozorima. Opremljeni su kuhinjom, dnevnim boravkom, kupaonicom, terasom, grijanjem i hlađenjem. Također uključuju privatnu hidromasažnu kadu i kamin.

Naselje se nalazi u prekrasnom okruženju parka prirode Natura 2000 tik uz rijeku. Selo se također nalazi na poznatoj međunarodnoj Dravskoj biciklističkoj ruti, a udaljeno je 5 km od Pohorske žičare, najvećeg slovenskog skijališta, ljetnog bike parka i planinarskih staza, te 5 km od centra Maribora. Također, nalazi se samo 5 koraka od centra čokolade.

Chocolate Village nudi mnogo posebnih doživljaja, od čokoladne masaže do wellnessa u krošnjama drveća koji vas mazi saunom za dvoje i jacuzzijem na terasi. Wellness kućica na drvetu s finskom saunom, whirlpoolom, prostorom za čaj i velikim panoramskim prozorom, zbilja je poseban doživljaj. U Chocolate Caffeu Teta Frida, koji se nalazi pored Čokoladnog sela, možete se zasladiti kreacijama od 100 % prirodne čokolade. U Centru čokolade upoznat ćete čokoladu izbliza i napraviti svoje prvo čokoladno remek djelo u sklopu čokoladnih radionica za male i velike čokoholičare.

Volite li kušati male zalogaje dok uživate u dobrom piću? Onda je Gourmet Shelter smješten usred sela prava stvar za vas. Nudi besplatno domaće vino, širok izbor vina u bocama kao i lokalne delicije. Vanjsko ložište je također posebno mjesto, gdje je obavezno večernje okupljanje, loženje vatre i uživanje u prekrasnom krajoliku rijeke Drave. Možete uživati i opustiti se uz raspaljenu vatru, dok se pripremate za novo iznenađenje. Veliku pozornost privlači i prirodno kupalište, no nažalost, kažu, nije ispunjeno čokoladom. Savršeno vrijeme za kupanje u prirodnom bazenu s čokoladnim pivom ili koktelom u ruci je zalazak sunca, kada vam blagi povjetarac puše kroz kosu.

Chocolate Village Slovenia

Chocolate Village Slovenia

Chocolate Village Slovenia

Chocolate Village Slovenia

Chocolate Village Slovenia

Chocolate Village Slovenia

Chocolate Village Slovenia

Chocolate Village Slovenia

 

Foto: Chocolate Village press