U Zagrebu se odvijaju odlične izložbe, a ove tri u Modernoj galeriji, MUO i Galeriji Kranjčar svakako biste mogli posjetiti.

Četvrtak je dan za otvaranje izložbi i kulturna događanja u gradu. Iako na trenutno nisu u centru pozornosti i osobito je važno da ste pažljivi po pitanju epidemioloških mjera, potičemo vas da ih podržite, kao i umjetnike koje je jednako jako, baš kao i neke druge struke, pogodila ova pandemija. U Zagrebu su trenutno aktualne tri izložbe, pa krenimo redom.

Intima u Galeriji Kranjčar

Posredstvom raznovrsnih radova Slavke Pavić, Damira Sokića, Đorđa Jandrića, Zoltana Novaka, Danijela Žeželja, Alema Korkuta, Pauline Jazvić, Matije Čopa/Vanje Šolina, Lee Vidaković i Albe Miočev Galerija Kranjčar nastoji u ovim izazovnim i traumatičnim vremenima intimi vratiti pomalo izgubljeni dignitet te ukazati na njenu terapeutsku moć.

Izložba hrvatskog dizajna 19/20 u Muzeju za umjetnost i obrt

Selekcija od ukupno 35 radova izložena je u Muzeju za umjetnost i obrt do 5. prosinca. Osim nagrada i priznanja u 8 studentskih i 8 profesionalnih kategorija, proglašena je i Velika nagrada HDD-a koja je ove godine pripala umjetničkoj organizaciji Oaza, te Nagrada HDD-a za životno djelo koja se dodjeljuje industrijskoj dizajnerici Blaženki Kučinac.

Lovro Artuković u Modernoj galeriji

Umjetnički paviljon u Zagrebu i Umjetnička galerija Dubrovnik organizatori su izložbe Usporavanje kojom se, nakon dugo vremena, Lovro Artuković predstavlja u Zagrebu. Artukovićev primarni medij rada jest figurativno slikarstvo. Pri stvaranju svojih radova koristi tradicionalnu tehniku ulja na platnima velikog formata. I ova izložba donosi slike velikog formata, no ima i nekih novih elementa vezanih uz umjetnikova likovna istraživanja. Potonje je rezultiralo bogatstvom detalja u recentnim radovima. Izložba koju ćemo imati prilike vidjeti u Zagrebu, potom i u Dubrovniku, predstavlja 43 rada nastala u razdoblju od 2015. do 2020. godine i podijeljena je u četiri sekcije: Zlatne folije i odrazi, Melankolija noćnih svjetla, Posjet ateljeu i Izlet.