Nova serija o Casperu, prijateljskom duhu, u razvoju je u Peacocku

Kako tvrdi Variety, potencijalna serija o Casperu, koja potječe od spisateljice i izvršne producentice Kai Yu Wu, opisana je kao horor/pustolovna serija koja ponovno zamišlja podrijetlo Caspera u priči o punoljetnosti koja istražuje što znači biti živ.

Kada nova obitelj stigne u gradić Eternal Falls, Casper se nađe upleten u misterij otkrivajući mračne tajne koje su bile zakopane više od 100 godina. Wu je ranije pisala za serije kao što su “Hannibal” na NBC-u, kao i “The Flash” na CW-u te “Deception” na ABC-u. Nedavno je kreirala i Netflixovu seriju “The Ghost Bride”.

Lik Caspera prvi je put predstavljen u nizu kratkih animiranih filmova počevši od 1940-ih i serijalu Harvey Comics koji je nosio njegovo ime. Lik je također bio u središtu više TV serija , posljednja “Casper’s Scare School” za kanadsku mrežu YTV od 2009.-2012.

Casper film isječak

Prvi “Casper” film objavljen je 1995. godine, a Malachi Pearson je izrazio lik kao duh, a glumio ga je Devon Sawa u ljudskom obliku. Također su glumili Christina Ricci, Bill Pullman, Cathy Moriarty i Eric Idle, a jedan je od onih filmova koje ćete uvijek pogledati za blagdane ili kada ga vidite na televiziji.

Pokazao se kao uspješan na kino blagajnama, zaradivši preko 287 milijuna dolara diljem svijeta u odnosu na prijavljeni proračun od 55 milijuna dolara. Nakon toga, objavljeni su filmovi “Casper: A Spirited Beginning” i “Casper Meets Wendy”, a čini se da bi i ovom serijom mogli osvojiti obožavatelje.

 

Foto: PR