Željeznička postaja Buzovec zasjala je novim sjajem. No, osim predivne infrastrukture, ovim projektom pokazan je talent učenika koji su pomogli u obnovi

Kada spominjemo putovanje vlakom, nažalost u Hrvatskoj se i dalje ne možemo pohvaliti besprijekornom uslugom. Osim što se često događa da linije nisu usklađene i da vlakovi kasne, infrastruktura je siromašna i definitivno je potrebna kompletna obnova – od vlakova, do željezničkih postaja. 

No, jedna lijepa priča dolazi nam iz Međimurske županije. Napokon je završeno uređenje donedavno svima dobro poznate oronule zgrade na željezničkoj postaji Buzovec. 

Posebnu ljepotu priči daju glavni akteri, odnosno učenici Gospodarske i Graditeljske škole iz Čakovca koji su svojim rukama i voljom pomogli u obnovi stare zgrade u vjerojatno najslađu željezničku postaju u Hrvatskoj.

Vrijedni učenici iz Graditeljske škole su obavili pripremne i sanacijske radove, dok su srednjoškolci iz Gospodarske škole oslikali su zgradu motivima licitarskih srca.  

Licitarsko srce u logotipu prati i proslavu 30 godina djelovanja i razvoja Međimurske županije, a autorica je upravo nastavnica i talentirana umjetnica Rusa Trajkova. 

Osim Ruse, učenike su kroz obnovu vodili učitelji Zdravko Kolarić, Siniša Medved i Wolfgang Tuksar.

Foto: Međimurska županija