Fasada je hrvatski modni brend dobro poznat ženama koje preferiraju minimalističke krojeve s pomakom.

Nosivi dizajn koji je istovremeno prepoznatljiv potpisuje Patricia Sladić, a Fasada je od svog nastanka do danas oko sebe okupila vjerni broj obožavateljica, žena koje vole nositi jednostavne, ali ‘hand made’ komade, one koje neće nositi samo jednu sezonu, već godinama. Pripremili smo za Patriciu 7 brzopoteznih pitanja te saznali više o ovom samozatajnom brendu koji sigurno stoji na domaćoj modnoj sceni.

Kako, kada i gdje je nastala Fasada?

Nastala je prije nekih 5 godina, polako i sramežljivo. Tada sam prodala svoju prvu haljinu, pa je to bio i službeni početak. A nastala je u jedinoj slobodnoj sobi u stanu gdje je bilo mjesta za šivaću mašinu…

U kojem trenutku života si odlučila osnovati vlastiti brend?

Pa nije bio baš neki određeni trenutak, više je to bila ideja koja mi se motala po mislima dugo vremena, a ono što je prevagnulo je svakako početak prodaje Fasada komada u tadašnjem Komo design storeu u Puli. Od tada su se stvari lagano zakotrljale, a i moje prijateljice su ubrzo počele nositi moje komade.

Koliko ti je bilo izazovno pokrenuti vlastiti posao?

Često se kaže da je svaki početak težak, no ja iskreno ne mogu reći da mi je bilo preizazovno, čak je i zloglasna birokracija bila brzo odrađena. Puno teži je bio period prihvaćanja koliko stvari moraš raditi u isto vrijeme da bi održao sve na nogama i koliko ovaj posao zahtjeva multitaskinga.

Kako si se snašla u trenutnoj ekonomskoj situaciji po pitanju posla?

Dok je bila karantena sve je kompletno stalo, kao i većini. Trenutno se trudimo vratiti tamo gdje smo stali prije situacije s korona virusom. Klijentice se polako vraćaju u studio i naručuju stvari. Planiramo dalje raditi, stvarati i ‘gurati’ nadajući se da kriza neće dugo potrajati.

Osnovna Fasada filozofija?

Jednostavni i nosivi komadi odjeće s malim twistom.

Na koju publiku si orijentirana? 

Po dosadašnjem iskustvu, naše klijentice su uglavnom žene od 30 do 60 godina, znači žene koje su shvatile što i kako žele nositi. Često i ‘customiziramo’ odjeću jer imamo zaista različite profile klijentica koje nam dolaze. Živjela različitost!

Gdje se sve mogu nabaviti Fasadini komadi?

Najjednostavnije je doću u studio u Masarykovoj 23/1 , prije je samo važno kontaktirati nas. Možete nam se javiti preko Instagrama @fasada.studio ili nas kontaktirati putem maila koji možete pronaći na službenoj stranici fasada.studio.com.