Tijekom adventa svi gradovi i mjesta vrve s raznovrsnom ponudom umjetničkog, zabavnog i gastronomskog sadržaja. Mnogi više ne znaju što od svega pogledati, poslušati, kušati… Ako vam možemo ikako pomoći u preporukama, jedno adventsko događanje nam se posebno svidjelo jer okuplja umjetnike mlađe generacije i zabavno je; a osim izložbe donosi i poklone po povoljnijim cijenama i super radionice koje će probuditi kreativnost u svakome.

Božićna zvonjava

Radi se o Božićnoj zvonjavi, dvotjednom blagdanskom druženju posvećenom knjigama i umjetnosti, a koje se održava u knjižari i galeriji Mala zvona u Savskoj cesti 28, u prolazu Ciboninog tornja.

Božićna zvonjava je počela prije nekoliko dana, no traje sve do 23. prosinca, tako da još sve stignete! Na repertoaru knjižare i galerije je izložba, no prodajna je tako da tijekom trajanja Božićne zvonjave možete uz blagdanske popuste, kupiti knjige, ali i radove umjetnica i umjetnika koji su ilustrirali različita izdanja.

Radi se o radovima umjetnika i umjetnica Vendi Vernić, Dominika Vukovića, Agate Lučić, Ive Valentić, Mingshenga Pija, Klare Rusan, Klasje Habjan, Nikoline Manojlović Vračar, Ivane Pipal, Tee Ivković i Ivana Stanišića. U posebnoj ponudi bit će i rizografije otisnute u Smak Pressu u malim serijama, specijalno za ovo događanje, što je stvarno jako, jako fini poklon (sebi ili dragim ljudima!). Osim umjetničkih radova i knjiga, u ova dva tjedna Zvonjave održat će se i četiri likovne radionice otvorene za javnost, a koje će voditi Nikolina Manojlović Vračar, Iva Valentić, Agata Lučić i Vendi Vernić. Raspored radionica možete saznati ovdje.