Pod dojmom rata koji se i dalje događa u Ukrajini i s idejom da pomognu tamo gdje je najpotrebnije, Beštija se priključila inicijativi slikara Emira Ramovića i suprostavila nasilju te odlučila pomoći djeci krajnjom suprotnosti od užasa koje nosi ratni vihor; s ljepotom i dobrotom.

“Udružili smo snage sa sarajevskim slikarom koji dugi niz godina živi u Beču pa su Beštijini zidovi zaživjeli u sasvim novom ruhu”, poručuju iz Beštije u kojoj trenutno možete pogledati izložbu i sudjelovati u humanitarnoj akciji. Aktovi slikara Emira Ramovića, pod nazivom Samoposmatranje, koji je 90-ih godina zbog užasa rata bio prisiljen napustiti svoj dom i sreću potražiti u inozemstvu, na skoro dva mjeseca dom će imati u Masarykovoj 11/1, a sav prihod skupljen od aukcije donirat će se djeci Ukrajine putem programa humanitarne organizacije Save The Children. Akciji se pridružila i vinarija Saint Hills, koja je donirala vina čija će sredstva od prodaje također biti donirana djeci Ukrajine.

‘Potaknut ratnim događanjima širom svijeta i eksalirajućom situacijom u Ukrajini, odlučio sam iskoristiti svoju stvaralačku moć i pomoći onim najnezaštićenijima u ratnim uvjetima; djeci. Svoj prvi dobrotvorni pohod započinjem s aukcijom za djecu Ukrajine, a vi putem aukcije možete postatu vlasnik umjetničkih djela koja imaju plemeniti cilj’, poručuje Emir.

Saša Franić iz Saint Hills kaže kako je sakupljanje pomoći djeci već dobro uhodan način rada njihove firme. ‘Dosta radimo na humanitarnim projektima,  prvenstveno onima kojima je cilj pomoć djeci.  Svake godine, od osnutka firme,  doniramo kompletan prihod od jedne naše etikete u humanitarne svrhe. Djelovanje s ciljem pomoći djeci Ukrajine samo je produžetak našeg djelovanja’, ispričao je.

bistro beštija

U aukciji, odnosno licitaciji na Instagramu,  sudjelujete tako da putem QR koda izravno nudite svoju ponudu.  Ona najveća pobjeđuje, a svoje umjetnine možete preuzeti u Zagrebu ili Beču. Humanitarna akcija Emira Ramovića, Saint Hills vinarije i Beštije traje do 14. svibnja. Također, Beštija je nedavno predstavila i novi proljetni jelovnik, a evo zašto ga morate isprobati.

Foto: PR