Proljetna sezona donosi novu lepezu okusa, boja i mirisa na tanjuru. Dva poznata zagrebačka restorana dobro su razmislila kako ih iskombinirati i servirati vam ih na tanjuru. Kažu kako im nećete moći odoljeti.

Bistro Pod zidom
Pod zidom 5

Ovaj se bistro vodi za idejom „Ono što kumice ujutro donesu na Dolac, u podne je već servirano na tanjurima.“ Popularne proljetne namirnice u fokusu su nove sezonske ponude za ručak koji ovdje služe od 12 do 17 sati, od utorka do nedjelje. Proljetni jelovnik potpisuje chef Matija Pavlic koji je hrabro kreirao nove okuse. Proljetno iskustvo u Pod Zidom tako uključuje juhu od gljiva s pastom od lješnjaka i uljem turopoljskog tartufa. Nezaobilazne divlje šparoge zvijezde su moćnog rižota, uz odležani parmezan i kremu od medvjeđeg luka. Među novitetima je i srnetina s pireom od kukuruzne krupice i maslinovog ulja te domaćim maslacem i uljem od vrganja. Uz sporo pečena pa grilana juneća rebra poslužuju se pire od pastrnjaka i mlada brokula, a sporo pečena je i janjeća potrbušina, koja se servira s pestom od medvjeđeg luka, pireom od boba te salatom od rotkvice i repice.

proljetni ručak

“Sezonsku ponudu Pod Zidom Bistroa mijenjat ćemo na mjesečnoj bazi, ovisno o tome što ćemo pronaći na placu. Zanimljiv je dodatak našoj a la carte ponudi, koju su gosti u proteklih šest mjeseci odlično prihvatili. U dogledno ćemo je vrijeme osvježiti, također u skladu sa sezonom”, najavljuje chef Matija Pavlic. U brojnim novitetima gosti će moći uživati na terasi s jedinstvenim pogledom na zagrebačku katedralu.

proljetni ručak

Beštija
Masarykova 11

Šarmantno Beštijino dvorište također je probudilo proljeće, a chef Ljudevit Blažević poigrao se s namirnicama i proljetnim okusima. Zanimljiv izbor predjela kao što je juha od paljene mrkve bourbon vanilije ili pak gnudi u kombinaciji s medvjeđim lukom, gorgonzolom i čipsom od crne palente te artičoke s espumom od lješnjaka serviranih uz hrskavi celer i kavijarom od ikre pastrve, donose ponešto drugačije u dnevni jelovnik. Popularnost predviđaju i čvarcima od grdobine s grilanim mladim lukom, aioliem od češnjaka i snijegom od bučinog ulja.

proljetni ručak

Mesna jela će vam ovdje pripremiti u vidu janjećih kotleta sa sporo pečenim krumpirom, varijacijom gljiva i umakom od kokosa i pistacija, a riblja očekujte u kombinaciji grdobina sa španjolskim kroketima, pireom od cvjetače i lješnjacima. Izbor prati i rižoto s jadranskim kozicama u neočekivanoj kombinaciji s limetom i stracciatellom. U ribljem tonu je i ručno rađena tjestenina koju Beštija nudi na proljetnom jelovniku i koju puni jadranskim školjkama koje su tog dana svježe stigle u ribarnicu na Dolcu.

proljetni ručak