Fami oko Birkenstock natikača i dalje se ne nazire kraj, a da bi one doista mogle živjeti vječno, dokazuje jedan “stari” Birkenstock model koji je ove sezone stekao svjetsku popularnost i ušao u mainstream vode. Riječ je o Boston natikačama koje neodoljivo podsjećaju na klompe i već se nalaze u garderobama većine modnih minimalistica. 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nina Lea Caine (@ninaleacaine)

Dugo vremena modnom su scenom vladale kultne Arizona natikače brenda Birkenstock i njihovoj dominaciji ni približno nije “zaprijetio” niti jedan drugi model iz portfelja brenda. Arizonu ste mogli prepoznati po super klasičnom dizajnu s dva debela kožna remena preko noge, koji su dolazili u niz varijacija na temu: glatkoj koži, brušenoj koži, umjetnoj koži lak efekta, PVC-u i slično. Svaka sezona donijela bi nam neku novu verziju Arizona natikača, koja bi doživjela trenutačnu popularnost.

No, ovog ljeta viđamo jedan novi Birkenstock trend koji je Arizonu bacio u drugi plan, a to su Birkenstock Boston natikače. One se oslanjaju na trenutno vrlo jak revival klompi i gotovo da i nema modne minimalistice koja ih već nije uvrstila u svoju garderobu. Sudeći po Instagramu, Boston model viđamo po cijelom svijetu, pa ih tako Australke ovih dana nose kao dio svojih zimskih kombinacija, dok se u Europi nose u ljetnim gradskim lookovima i bez sumnje žene iz njih neće izlaziti ni dobar dio jeseni.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jolien ‣ minimal style (@jolien.laenen)

Birkenstock Boston model definitivno nije novitet, već stari stil koji je još jednom doživio veliku popularnost. Njegovi počeci sežu do 1979. godine, kada je prvi put predstavljen na tržištu. Brend glede njega tada nije imao veliku viziju, već je isključivo odgovarao na potražnju svojih kupaca, a oni su htjeli udobnost Birkenstock natikača kroz cijelu godinu, ne samo u proljeće i ljeto. Boston natikača/klompa tako je postala prirodna evolucija mnogo popularnijih modela kao što su Arizona i Madrid te zaštita za noge u hladnijim danima jeseni i zime. Udobna i ortopedski dizajnirana, bila je praktičan i klasičan izbor za brojne generacije, počevši od školaraca pa sve do baka i djedova.

Ove godine idejom Boston natikača poigrala se modna zajednica i još jednom ih dovela u mainstream vode, no sada ih nose i klasičarke i ljubiteljice modnih trendova. Zanimalo nas je gdje pronaći Boston modele koje ćemo nositi od ljeta do kasne jeseni, pa smo istražili i pronašli ih na Answearu i u europskom webshopu Birkenstocka. Na Answearu ćete pronaći super modele u crnoj boji (veličine se brzo rasprodaju, ali i vraćaju), a na Birkenstock stranici očekuju vas sjajne neutralne i zemljane opcije Boston natikača.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Carolina🍓< (@madeincaro)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Emelie Olson – Minimal Fashion (@emelieolson)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @mumandchic

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Céline (@cejody)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ROXANE (@r_o_x_a_n_e)

Naslovna fotografija: @emelieolson

Foto: Instagram