U okviru druge kolekcije za njemački brend Birkenstock, Manolo Blahnik osvojio nas je ovim prozirnim modelima Arizona natikača koje su se odmah našle na našoj ljetnoj wish listi

Iako ime Manolo Blahnik vežemo primarno uz vrtoglavo visoke stiletto potpetice koje su postale zaštitni znak lika Carrie Bradshaw u mega popularnoj seriji ”Seks i grad” i donijele mu svjetsku slavu, u modnoj kolaboraciji s brendom Birkenstock toliko se dobro snašao da je već “izbacio” drugu kolekciju – budući da se prva rasprodala odmah nakon lansiranja!

Birkenstock & Blahnik natikače

Dok su u prvoj kolekciji dominirali baršun i dijamantni detalji, u drugoj ediciji dizajner se fokusirao na klasične Arizona i Boston modele – pri čemu je “Bostonice”, koje su ujedno i njegov osobni favorit, razigrao s upečatljivim točkastim uzorkom.

Birkenstock & Blahnik natikače

No mi ipak preferiramo ikonski Arizona model u PVC izvedbi, koji je dostupan u crnoj i bijeloj varijanti. Transparentni i simplicistički dizajn definitivno daje kul vibru svakom outfitu – jer popularne “Birke” odavno su već prerasle u hit obuću koja se može nositi u svakoj prigodi.

Birkenstock & Blahnik natikače

Birkenstock & Blahnik natikače

Upravo zato uvijek željno iščekujemo nove i zanimlive modne suradnje s ovim kultnim brendom koji je postao sinonim za ljeto.

Cijena ovog “it” Birkenstock & Blahnik modela je 330 funti, a cjelokupna kolekcija dostupna je na MyTheresa.com.

Birkenstock & Blahnik natikače

Foto: MyTheresa