Dolaskom hladnijih dana i grijanih prostora kreće i sezone dehidrirane kože, osobito kože tijela. Imamo mali trik kako će se vaš omiljen skincare proizvod bolje apsorbirati u kožu.

Obožavate ulja za kožu, no zimi vaše tijelo zahtjeva nešto masniju, gušću i bogatiju njegu jer se nosite s iznimno suhom kožom, iritacijama ili crvenilom? Znamo trik kako i u niskim temperaturama te u grijanim prostorima zadržati vlagu i pomoći koži da ostane hidratizirana. Naime, radi se o lipidima koje svaka koža ima u sebi, ali ih gubi s godinama, a ulja su ta čija tekstura te lipide oponaša. No, kako bi ih vezali jedne uz druge, čime koža postaje hidratizirana, meka i podatna, svoju ulogu ima i voda.

Ako se ne želite odvojiti od svog omiljenog ulja za tijelo ni preko zime, možda ćete se morati oprostiti od onih suhih ulja koja su ipak više namijenjena ljetnim danima. No, učinovitost svog omiljenog prirodnog ulja možete poboljšati na način da ga nanosite na mokro tijelo, čim izađete iz kade ili tuš kabine. Tako je, dok vam je koža još mokra, namažite se uljem i zatim nakon par sekundi upijana blago se potapkajte s ručnikom kako bi upili dodatnu vlagu. Tako će se lipidi iz ulja bolje vezati za lipide u vašoj koži i lakše ćete postići hidriranu i zdravu kožu u danima kada je to najizazovnije.

Foto: Unsplash