Ako ćete nešto zapamtiti, zapamtite ovu veliku trojku: balansiranom prehranom, smanjenjem razine stresa i dovoljnom hidratacijom već možemo postići puno za zdravlje i izgled svoje kože i kose

Ova karantena je samo dovela do ekstrema činjenice s kojima smo bombardirani cijelo vrijeme: moramo podići svjesnost o tome koliko tjelesna aktivnost doista može utjecati na stanje naše kože i kose jer sigurno primjećujete da i one pate zbog boravka u zatvorenom prostoru. No ne brinite, u suradnji s dovoljnim i kvalitetnim snom, zdravom rutinom njege i smanjenjem vremena provedenog pred ekranima možemo itekako podignuti razinu kvalitete na beauty planu.

Neizostavna hidratacija i zdrava prehrana dovest će kožu i kosu u red, a to se može primijetiti vrlo brzo nakon promjene životnog stila tako što će koža biti manje osuta aknama i komedonima, biti elastičnija i imat će ljepši tonus, a kosa sjajnija. Da je za zdravu beauty rutinu nužno neprestano hidratizirati organizam ističe i magistra nutricionizma, Zrinka Šmuljić za tiskano izdanje Grazije: “Dnevno je potrebno unijeti barem osam čaša vode u organizam, a u slučaju da niste ljubitelj obične vode, slobodno je kombinirajte s nezaslađenim biljnim čajevima, limunadom i cijeđenim sokom od svežeg voća. Pokušajte izbaciti kofein, a ako baš ne možete bez njega, onda nemojte prelaziti količine od maksimalno dvije šalice kave na dan. Za zdravije i čvršće nokte, povećajte unos selena. Preporučenu dnevnu količinu selena možemo unijeti uz samo jedan brazilski oraščić. Grickajte orašaste plodove kao međuobrok ili odaberite svježe voće, a dodatak avokada u vašu prehranu pridonijet će boljem zdravlju kože.

Top lista beauty navika

Kućni tretmani  – uz razne diy masaže lica i kućne spa tretmane, postignite savršene beauty rutine i nagradite se nakon napornog dana. Primjerice Biologique Recherche Cryo-Sticks mogu se koristiti za masažu lica na maski i oblozima pa su stoga savršen dodatak vašem kućnom wellnesu, 615 kn.

Istegnite se i ispravite loše držanje – ako cijeli dan sjedite ispred monitora, uvedite male vježbe za vrat i bradu te se riješite nepotrebnih glavobolja i napetosti.

 

Zdrava kosa – uz odabir pravilnih preparata, za vaše zdravlje važno je i redovito podrezivanje vrhova tako da kosa može disati i izgledati zdravije. Nije idealno, ali bacite oko na preporuke Katice Topčić ako ste primorani sami se primiti škara! Do tada, ključno je ne zanemarivati upotrebu kvalitetnih proizvoda za kosu. L’Huile de Leonor Greyl, 256 kn, i šampon Leonor Greyl Creme Moelle de Bambou, 248 kn, već imaju mnogo obožavatelj(ic)a, te sasvim opravdavaju svoju cijenu. 

Ritual čišćenja lica – lice je svakodnevno izloženo brojnim nečistoćama bez obzira jeste li izašli van,  stoga čišćenje predstavlja najvažniji početni korak u zdravoj rutini njege kože lica.

Hidratacija – uz 6-8 čaša vode dnevno, juhe i zdravo voće, te ispravan izbor proizvoda za njegu može se utjecati na elastičnost i ljepši tonus kože. Naš izbor su revitalizirajuće maski poput Biologique Recherche Masque PIGM 400, 743 kn

Pravi suplementi – za potpuno zdravlje organizma od iznimne je važnosti odabrati probiotike, vitamine I antioksidanse koji pomažu u očuvanju imuniteta i u postizanju ljepšeg izgleda.

 

P.S. Za vrijeme zatvorenih dućana salona, navedene Biologique Recherche moguće je naručiti na: info@biologique-recherche.hr i na broj telefona 099 343 6684, dok su Leonor Greyl proizvodi dostupni ovdje.