Sigurni smo da su mnogi među vama, što iz frustracije, što iz dosade, već polako razmišljali o tome da uzmu “škare u svoje ruke”. Upitali smo uspješnu hair stilisticu i vlasnicu Fabula de Forma frizerskog salona Katicu Topčić za par savjeta

S obzirom na to da nam u ovakvim trenucima treba velika količina samokontrole započet ćemo s disclaimerom s kojim smo i mi započeli naš razgovor s Katicom Topčić “Prije svega, savjetovala bih veliko NE šišanju doma!”

Vjerojatno znajući da će mnogi od nas čak i najbolji savjet pretvoriti u katastrofu potpunim minusom u imanju bilo kakve tehnike i sigurne ruke, a i činjenice da je kvalitetno šišanje ravno nemogućem pošto ne možemo vidjeti stražnji dio glave. No Katica nam se smilovala i ipak dala par savjeta. “Oni koji jednostavno ne mogu čekati otvaranje frizerskih salona, trebali bi se voditi za ovih nekoliko savjeta: škare za šišanje trebaju biti jako oštre, a šišanje treba biti precizno.”  kaže nam ova omiljena frizerka.

S obzirom da ne vidite zadnji dio glavi, jedino što preostaje, ako se baš morate podšišati, jest da svežete kosu u visoki rep na kruni glave, jako zavrtite rep i odrežite samo centimetar vrha. Ovo vrijedi isključivo za postepene kose, za ravne, nažalost nema načina.” 

Možda da razmislite o alternativima?

Još kritičnija skupina je “šiške” skupine. Bilo da su ih imali ili ne imali, društvene mreže su već preplavili meme koji se šale na račun toga da samostalno šišanje šiški gotovo nikad nema dobre rezultate, a da će se mnogi u “dosadi”  karantena ipak na isto odlučiti. Katica Topčić nam je i tu u moru tutorijala i savjeta odabrala onaj koji bi trebao biti ne ispravan, već – najmanje bezbolan. “Šiške također skupite na korijenu nosa, rotirajte i odrežite samo vrh i tako nekoliko puta dok ne dobijete željenu dužinu. Zapamtite – manje je više.”  Također napominje da sve što napravite ne znači da frizer može popraviti tako brzo i lako kako očekujete

“Nemojte zaboraviti da kosa raste samo 1,5 cm mjesečno!”

 Naravno najveći problem je kod kratkih kosa, njima je potrebno mjesečno oblikovanje. A za njih Katica ima samo jedan savjet: “Izdržite!” te predlaže neke alternative “Savjetujem da pronađete novu sebe, zaližite kosu, stavite rajf ili ukosnicu ,zavežite rep ili potražite tutorijale kako stilizirati kratku kosu, isprobajte nešto što niste imali prilike do sada isprobati.”

Neke od inspirativnih lookova potražite u galeriji!