Kad govorimo o stiliziranju kose ljeti, složit ćete s nama da se radi o periodu kad najviše volimo ležerne i opuštene frizure koje su gotovo za tren oka. U tom kontekstu, popularni beach waves već dugi niz godina drže visoko mjesto na listi favorita.

Međutim, već smo naučili da sve što izgleda brzo i lako, uglavnom nije tako, pa tako ćete na internetu pronaći velik broj različitih tutorijala za kreiranje spomenute frizure koji uključuju figaro ili peglu za kosu. Ipak, pronaći ćete i one mnogo praktičnije, a koji su to izdvajamo u nastavku!

Pletenice preko noći

Jedan od svakako najjednostavnijih načina za dobivanje beach waves frizure bez uporabe uređaja je pletenje kose prije spavanja. Naime, ova metoda je savršena za one koji žele lagane, prirodne valove bez puno truda, a sve što trebate napraviti je sljedeće – operite kosu i lagano je posušite ručnikom tako da bude vlažna, ali ne i mokra, a zatim odijelite kosu na nekoliko dijelova. Broj dijelova ovisi o tome koliko guste valove želite – više dijelova za sitnije valove, manje dijelova za šire valove. Ispletite svaki dio kose u običnu pletenicu, a za opušteniji izgled, pletenice mogu biti labave. Međutim, ipak predlažemo da malo više stisnete jer će se pletenice same po sebi olabaviti tijekom spavanja, a pogotovo kada ih raspletete. Nakon što ste se probudili, raspletite pletenice i prstima lagano prođite kroz kosu kako biste razdvojili valove. Također, kosu dodatno učvrstite lakom za kosu ili pjenom kako bi kovrče što duže izdržale.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anouk Yve (@anoukyve)

Uvijanje prstima i uporaba spreja s morskom soli

Ova metoda idealna je za one koji žele brzo osvježenje frizure tijekom dana ili neposredno prije izlaska, a imaju prirodnu valovitu kosu. Naime, sve što trebate napraviti jest poprskati kosu sprejom s dodatkom morske soli kako biste joj podarili još teksture i volumena, a zatim uzmite pramenove kose i omotajte ih oko prsta te ponovite dok ne završite s cijelom kosom. Ponavljamo, ova metoda će djelovati samo ako već imate kovrčavu ili valovitu kosu i želite joj podariti više definicije u beach waves stilu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mariana N’unes (@maanuness)

Traka za kosu

Još jedna vrlo popularna metoda uključuje traku za kosu, a sve što u ovom slučaju morate napraviti jest prije spavanja oprati kosu ili je blago poprskati vodom kako bi bila vlažna te uzimati pramen po pramen kose omotavajući ga oko trake. Nastavite sve dok ne omotate cijelu kosu i ne dobijete svojevrsnu formu vjenčića na glavi. Sljedećeg jutra, kosu nježno raspustite, protresite rukama i učvrstite proizvodima za stiliziranje.

Foto: Instagram/@anoukyve