Iako se kalendarski i dalje nalazimo u proljetnom periodu godine, moramo priznati da dolaskom lipnja – u našim je mislima stiglo ljeto. Međutim, kad je riječ o kosi, tijekom vrućina, stiliziranje može biti zahtjevno, ali postoji nekoliko stilova koji su idealni jer kombiniraju praktičnost, dobar izgled i jako su brzo gotovi!

Niska punđa

Niska punđa sinonim je elegancije, ali i praktičnosti jer se radi o frizuri za koju vam zbilja ne treba više od nekoliko minuta. Nakon što je godinama dominirala visoka messy varijanta, mi ovaj put glasamo za niske inačice sleek opcije. Sve što trebate imati od proizvoda jesu gel za kosu, lak, češalj i gumice, a postupak je sljedeći. Kosu dobro počešljajte i razdijelite na sredini ili na stranu te napravite uredan i zategnut rep. Kad je rep gotov, “polijepite” mladu kosu, a kosu u repu ispletite u zategnutu pletenicu. Zatim pletenicu polako i uredno omotavajte u krug i učvrstite gumicom ili dvije – ovisno o gustoći kose. Po potrebi, sve dodatno učvrstite ukosnicama, a za nešto opušteniji look možete izvući nekoliko pramenova kako biste uokvirili lice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SARA CRAMPTON (@harperandharley)

Polurep

Polurep je također vrlo lijepa, a praktična opcija koju obožavamo tijekom ljetnih mjeseci. Odlično će izgledati na kosi s teksturom, stoga kosu nakon sušenja nemojte stilizirati uređajima, već koristite pjenu kako biste postigli izgled kao nakon kupanja u moru. Zatim izdvojite prednje pramenove kose i zavežite u polurep. Kosa zavezana u polurep također može biti u sleek obliku, ali sjajno izgleda i ako nije sve jednako i ravnomjerno počešljano. Za dodatan ukras, polurep možete ukrasiti zanimljivom kopčom ili gumicom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Talia 🦋 (@taliamaizels)

Pletenice i još pletenica

S pletenicama je jednostavno nemoguće pogriješiti – u bilo kojoj varijanti, a kad je riječ o ljetnim opcijama, najpraktičnijim pokazale su se klasične pletenice bez ikakvih dodatnih komplikacija. Radi se o pletenici-repu koju možete napraviti jednom gumicom ili pak najprije napraviti niski rep pa isplesti ostatak. Nama se više sviđa prva opcija jer ju možete napraviti u messy estetici te dodatno izvući nekoliko pramenova kako biste uokvirili lice. Isto tako, pletenice su idealne i u polurepu, baš kao i u visokom repu, stoga pustite mašti na volju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Kovrče preko noći

Za ovu frizuru tehnički vam je potrebno desetak minuta, ali mora odstajati nekoliko sati. Radi se o voluminoznim kovrčama za koje vam je potreban satenski uvijač oko kojeg ćete omotati kosu. Proces je jako jednostavan i traje svega nekoliko minuta, a kad prespavate ili nakon što prođe nekoliko sati – kovrče samo raspustite, protresite, fiksirate s malo laka za kosu i uživajte u bujnoj kosi kao iz frizerskog salona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Larissa Jeanne (@l.kiassumbua)

Foto: Instagram / @haileybieber