Imate li prirodno ravnu kosu, gotovo smo sigurni da muku mučite s kovrčama. Naime, bez obzira na to radi li se o laganim valovima ili pak velikim kovrčama, često se dogodi da iste jednostavno splasnu. Tada najčešće krivimo našu tanku ili pak tešku kosu, ali zapravo je glavna pogreška u – pripremi.

Naime, kad govorimo o stiliziranju kovrča, dobra priprema je pola posla, a to ćete najlakše postići uvrstite li u rutinu korištenje odgovarajućih proizvoda koji će kosi podariti teksturu. Šamponi za suho pranje nameću se kao jedni od prvih odabira, a možete birati između raznih varijanti. Za dugotrajne i definirane kovrče, odaberite suhe šampone koji dodaju volumen kosi, čime će vaše kovrče ostati lijepo oblikovane i postojane cijeli dan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amanda Sand (@amanda_sand)

Osim šampona za suho pranje, odličan odabir su i sprejevi za volumen i teksturu koji će kosu učiniti baršunastom i pogodnom za stiliziranje. Primjerice, Kemon Hair Manya Hi Density Recharge jedan je od boljih odabira, baš kao i Medavita Curladdict Fluido Ondulante, proizvod koji, osim što kovrče drži postojanima, ujedno i hidrira vlasište.

Osim samih proizvoda, preporučuje se da kosu operete dan prije kako bi se lakše stilizirala, a bitni su i uređaji koje koriste. Zaboravite na peglu za kosu i radije birajte keramički figaro, a predlažemo i da isprobate neku od metoda koje ne uključuju uređaje za toplinu.

Međutim, za koju god se varijantu odlučili, prvi korak su proizvodi za pripremu kose, stoga u nastavku potražite neke od naših favorita!

Moroccanoil Dry
Medavita Curladdict Fluido Ondulante
La’dor Miracle Volume Essence
Kérastase Fresh Affair
Kemon Hair Manya Hi Density Recharge
Alfaparf Milano Style Stories The Range Texturizing

 

Foto: Instagram/@madam_anastasiya, Notino