Za sve one koji žele popuniti svoje obrve, ali traže suptilan i prirodan izgled, čini se da je stiglo rješenje. U pitanju je takozvana baby laminacija obrva. Evo što morate znati…

Laminacija obrva ili brow lift popularna je posljednjih nekoliko godina, a sad je stigla njezina suptilnija inačica. Makeup & brow artisti Danielle Vincent i Autum Estelle prvi su promovirali novu metodu laminacije obrve, zatim je TikTok odigrao ključnu ulogu u njezinoj globalnoj popularizaciji, a zvijezde poput Zendaye, Selene Gomez i Kendall Jenner također su odigrale veliku ulogu u njezinom usponu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rosie HW (@rosiehw)

Što je baby laminacija obrva?

Baby laminacija je neinvazivna, polutrajna metoda uređivanja obrva koja uključuje popunjavanje, ravnanje i usmjeravanje dlačica u jednom smjeru. U svojoj osnovi, ovo je blaža verzija klasičnog brow lifta, metode za koju se također koriste kemikalije za ispravljanje i postavljanje dlačica obrva u željenom smjeru.

Koja je razlika između brow lifta i baby laminacije obrva?

Razlika je u tome što se u baby verziji, oblikuje i popunjava tek prvi centimetar ili centimetar i pol obrve, uz hrbat nosa, što znači da je manji dio kože i obrva izložen kemikalijama. Ostatak obrva ostaje netaknut, što vam omogućuje svestranije popunjavanje ili oblikovanje ostatka obrva s vašim omiljenim proizvodima. To ujedno znači i prirodniji rezultat – gušće obrva, ali na suptilniji način.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Benefit Cosmetics Australia (@benefitaustralia)

Koliko dugo traje rezultat?

Za razliku od brow lifta, odnosno “pune” laminacije, rezultat će izblijedjeti brže. Naime, dok učinak tradicionalne laminacije traje od šest do osam tjedan (ovisno o vašem stilu života i tipu kože), ako napravite baby laminaciju, imat ćete gušće obrve koje će biti lakše stilizirati i održavati 4-6 tjedana.

 

@rachelwilliamscreative ‘The Baby Brow’ – i only laminate the first part of brow which brings them closer together to achieve that ‘model.. i dont even use tweezer’ look.. a great trick for if you have over plucked your center #fyp #fypシ #fypシ゚viral #fyourpage #brow #browntiktok #browshaping #browstutorial #lamination #browlamination #browlaminationtutorial #thebabybrow ♬ Baby – Ashanti

 

Članak je originalno objavljen na Ljepota&zdravlje.hr.

Foto: Instagram/@matildadjerf