Svi oni koji imaju kućne ljubimce znaju da putovanja zrakoplovom mogu biti izazovna. Puno je regulativa i uvjeta koji moraju biti ispunjeni, a u slučaju većih pasmina, stvar je još nepovoljnija jer moraju putovati u prtljažniku zrakoplova. Potonje osim što je stresno za ljubimce, ne daje lijep osjećaj niti vlasnicima, ali nova aviokompanija odlučila je doskočiti problemu.

BARK Air je nova američka aviokompanija koja pruža vrhunsko iskustvo putovanja za pse. Naime, svoje letove ponajprije su prilagodili psima, a postupak je takav da vlasnici nakon što rezerviraju let, stupaju u kontakt s BARK Air osobljem koje će prikupiti informacije o njihovom psu i planovima putovanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BARK Air (@barkair)

Na dan putovanja, psi i njihovi vlasnici trebaju stići u zračnu luku jedan sat prije leta, a proces sigurnosne provjere jednostavan je i brz, bez kaveza i stresnih redova. BARK Air concierge zatim dočekuje sve pse i pomaže im smjestiti se u potpuno prilagođenu kabinu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BARK Air (@barkair)

BARK Air koristi avione Gulfstream G5 koji nikad nisu popunjeni do kraja kako bi putnici i njihovi psi imali dovoljno prostora za udobno putovanje, a svaka kabina opremljena je umirujućom glazbom, toplim ručnicima s mirisom lavande i sličnim sitnicama koje će putovanje zrakoplovom olakšati ljubimcima i vlasnicima. Concierge također ima torbu “za svaki slučaj” punu igračaka, poslastica, vrećica za izmet…

Prvi BARK Air let bit će 23. svibnja i to na relaciji New York – Los Angeles, a početna ruta izvan SAD-a uključivat će London.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BARK Air (@barkair)

Foto: Instagram, Pexels