Alja Horvat, naša omiljena slovenska dizajnerica, ponovno nas oduševljava svojom najnovijom kolekcijom koja nas podsjeća na šetnju kroz ženstvenu eleganciju. Kao i do sada Aljini komadi odišu zanimljivim printevima, a svaki od njih nosi priču o sofisticiranosti i prefinjenosti.

Kroz ovu kolekciju, Alja nas vodi na putovanje inspirirano prirodom, stvarajući klasičnu kolekciju s prirodnom paletom boja. Glazba, kao njezina vječna muza, i ovaj put igra ključnu ulogu. 

“Glazba je oduvijek bila moja muza, a ni ova kolekcija nije iznimka. Dizajni nose imena po pjesmama, kao i sve moje prethodne kolekcije – Into the Mystic, inspirirana pjesmom Van Morrisona, Wild World po Catu Stevensu i Strawberry Fields, posveta Beatlesima”, rekla nam je Alja.

U razgovoru s Aljom, otkrili smo i da je dizajn Strawberry Fields, iako gotovo izostao iz kolekcije, postao njezin miljenik. 

“Kreirala sam ga kad mi je bilo dosadno, a ne za kolekciju, ne očekujući puno. Na moje iznenađenje, mojim pratiteljima se svidio te su me oni potaknuli da ga uključim u kolekciju. Sada sam, kada vidim print na finalnom komadu, iskreno zahvalna na entuzijazmu svojih pratitelja. Također volim print The Wild jer je puno drugačiji od svega što sam do sada radila za svoju kolekciju, po bojama, sastavu, izboru kistova i slično”, objasnila nam je dizajnerica.

Komadi iz nove kolekcije, osim što su iznimno romantični, vrlo su univerzalni i prilagodljivi svakoj prilici – kada želite izgledati stylish na brunchu s prijateljicama, ili kada želite izraziti svoju nježnu stranu u romantičnom izlasku ili šetnji, pa čak i kad se želite osjećati inspirativno u svojim poslovnim outfitima, naravno, ako niste određeni striktnim dress codom.

A upravo to želi i Alja – da se svaka osoba u njenoj kolekciji osjeća posebno, jedinstveno i neopterećeno.

“Nadam se da će ljudi osjetiti val samopouzdanja dok nose komade iz moje kolekcije. Čak i za najoblačnijih dana, nadam se da moji dizajni mogu unijeti zraku svjetlosti u ljudske živote”, dodala je Alja.

Aljinu novu kolekciju možete pogledati na službenom Instagram profilu brenda ili na službenoj internetskoj stranici.

 

Foto: Alja Horvat